

KRÉMOVÉ SUŠIENKY - zrnková káva
Čokoláda a mlieko, čierna a biela. Najlepšia chuťová aj farebná kombinácia pre tých, ktorí milujú guľaté plnené sušienky. Akonáhle chrupne, hneď oblaží zmysly sladkými tónmi jemného mlieka a nezameniteľne aromatického kakaa. Nie je ťažké sa zamilovať. Aby ste si mohli obľúbené krémové keksíky vychutnať bez obáv od kalorickej zmršti, upražili sme špeciálnu "keksíkovú" kávu. Je lahodná, ochutnajte!
Zloženie
Arabica, Aróma prírodnáCREMA A CHUŤ KÁVY
Aromatizovaná káva Krémové sušienky svojou chuťou skutočne zodpovedajú populárnym mliečno-kakaovým sendvičovým sušienkam. Teda je sladko mliečna a zároveň horko kakaová. Pretože ide ale o kávu, a žiadny sladký keks, premieta sa do jeho filmu aj jedinečný charakter kávy Peru Andes - plný čokolády a ovocia, s ľahkou orieškovou príchuťou. Crema je svetlejšia a súdržná.
PÔVOD KÁVY
Ak by ste sa pýtali o pôvode kávových zŕn, z ktorých boli Krémové sušienky upražené, tak vedzte, že pochádzajú zo svetovo preslávených plantáží peruánskej provincie Puno. Kríky kávovníkov tam od 18. storočia pestujú malí poľnohospodári, a to nadovšetko v lesných oblastiach vysokých And. Valná väčšina peruánskej produkcie je považovaná za "bio", lebo používanie priemyslovo vyrábaných hnojív a ochranných postrekov je pre miestnych obyvateľov úplne nedostupné. Jednak z finančných dôvodov, a potom kvôli značne neschodnom terénu, v ktorom sú plantáže vysadené. Každopádne káva Peru Andes je bez akýchkoľvek zdraviu škodlivých a toxických látok.
Ak by ste sa pýtali, ako sa z plantážnej Arabiky stanú Krémové sušienky, tu je odpoveď. Akonáhle sú plody Kávovníkov oberané, spracujú ich peruánsky farmári premývaním. To znamená, že ich nasypú do vody a pretlačia cez špeciálne plechy, ktoré zbavia kávu červenej dužiny a šupiek. Samostatné kávové zrnká sa potom 12-36 hodín fermentujú vo veľkých vaniach. Nasleduje ďalšie premývanie a sušenie, zvyčajne na priamom slnku. Takto spracovaná zelená káva putuje na burzu.
Nasledujúcim krokom je samozrejme praženie. Jedná sa o mimoriadne delikátnu záležitosť, ktorá môže káve dodať na výnimočnosti, ale tiež ju úplne "pochovať". To v prípade, že pražič nemá dostatok skúseností a znalosti. Získať z kávy špecifickú arómu, kvôli ktorej je tak obľúbená, nie je práve ľahké. Pri pražení sú kávové zrnká rozpálené tak, že postupne menia farbu zo svetlo zelenej na žltú, žltohnedú, svetlohnedú až tmavohnedú. Nakoniec je káva chladená vzduchom.
Práve počas praženia je možné pridať ku káve arómu. Pražič tak zaistí jeho preniknutie do vnútra zŕn a uchovanie až do doby pomletia kávy pred prípravou nápoja. Aróma je vtom prípade potrebná naozaj v malom množstve. Druhou možnosťou je kávu aromatizovať až po upražení. Ide o variantu vyžadujúcu od pražiča veľa skúseností, na druhú stranu z takej kávy aróma rýchlo vyprší. U ochutenej kávv Krémové sušienky bola vyrobená aromatizovanie počas praženia.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou o teplote cca 95 °C.

























21. 1.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
