

MALINOVÁ - rozpustná káva
Vedeli ste, že v grónskej mytológii je Malina bohyňou Slnka? To podľa nás jasne preukazuje, že čokoľvek malinového sa hodí ako v horúcich letných dňoch, tak v zimných treskúcich mrazoch. Sme si istí, že po ochutnaní rozpustnej kávy Malinová nám dáte za pravdu. Je skvostná s kockami ľadu a vetvičkou mäty rovnako, ako s kopcom šľahačky a malým perníčkom. Malina osvieži, dodá energiu a zachutí.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Pôvod kávy
Mexickí farmári pestujú prevažne arabiku, však ani robusta nezostáva bokom ich záujmu. Prvé kávovníky vysadili v regióne Veracruz niekedy koncom 18. storočia. Plantáže sa postupne rozširovali do ďalších oblastí a v 20. storočí už bola káva jednou zo zásadných exportných komodít krajiny, navyše poskytovala rad pracovných príležitostí. Odhaduje sa, že v kávovom priemysle dnes pracuje viac ako pol milióna Mexičanov.
Kry kávovníkov sú očesávané od novembra do marca, medzi najpestovanejšie odrody patrí Typica, Bourbon, Caturra či Mundo Novo. Prevažná väčšina mexickej kávy pochádza z regiónov na juhu krajiny, teda z Chiapas, Oaxaca, Veracruz a Puebla. Obvykle farmári žnú kávu ručne a spracovávajú takzvaným mokrým spôsobom, mnoho fariem funguje v režime organického poľnohospodárstva. Ostatne, Mexiko patrí k jednému z najväčších vývozcov kávy s certifikáciou BIO. Je tiež zaujímavé, že veľká časť úrody je spotrebovaná priamo v krajine. Uvádza sa, že na každého obyvateľa pripadne ročne konzumácia 1,8 kg kávy.
Výroba rozpustnej kávy zo zeleného zrna je pomerne náročná. Káva musí byť samozrejme najprv dobre upražená, potom sa z nej uvarí veľmi hustý "nápoj" sirupovitej konzistencie, z ktorého je ešte ďalej odparovaná voda. Takto vzniknutý kávový koncentrát je potreba pomlieť a mrazom vysušiť. Pri veľmi nízkej teplote a pri zníženom tlaku dôjde k "sušeniu mrazom", počas ktorého je sublimáciou hmota zbavená vody. Jednotlivé kúsky lyofilizovanej kávy vyzerajú ako malé kryštáliky s hladkými hranami.
Existuje aj druhá varianta výroby rozpustnej kávy, teda rozprašovanie. Je síce lacnejšie ako lyofilizácia, však počas nej prichádza káva o veľkú časť vzácnej arómy. Preto dávame prednosť sušeniu mrazom.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

IRISH CREAM rozpustná káva

ORECHOVÁ rozpustná káva
