

NIKARAGUA WASHED SHG EP LAS CAMPANILLAS - zrnková káva
Pre stredoamerické arabiky je typické hladké telo, vyvážená sladkosť a mierna acidita. Presne takej chuti sa dočkáte aj od premývaného zrná z farmy rodiny Rizovcov, ktorá sa pestovaniu kávovníkov venuje v Nikarague vyše dvesto rokov. A robia to s maximálnou starostlivosťou a dokonalou kontrolou nad každým krokom. Výsledkom je zber špičkovej kvality, ale aj ochrana fauny, flóry aj vodných zdrojov v kopcoch Matagalpa a Jinotega.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnková káva Nikaragua Washed SHG EP Las Campanillas je chuti harmonickej, triezvej a predsa dobre zapamätateľnej. Nájdete v nej miernu aciditu doplnenú prirodzenou sladkosťou a ovocnosť premývaných káv. Dopĺňajú ich stopy orechov a čokolády. Keďže ide o arabiku, pri príprave v domácom automatickom kávovare získate jemnú a elastickú cremu.
Pôvod kávy
V Nikarague, stredoamerickom štáte medzi Pacifikom a Karibikom, sa káva zberá od októbra do marca. Farmári vysádzajú kávovníky najčastejšie v nadmorskej výške 1 100 - 1 600 metrov a zrno spracovávajú premývaním (wet process). Rad miestnych káv získava označenie SHG (Strictly Hight Grow), ktoré hovorí, že pochádza z vysokých polôh. Pokiaľ ide o Nikaragua Washed SHG EP Las Campanillas, nájdeme v jej názve tiež skratku EP (European Preparation) vypovedajúcu o splnení európskej normy na množstvo defektných zŕn. Kávy s týmto označením boli ručne prebrané a takých zŕn zbavené.
Káva sa z Nikaraguy začala vyvážať v polovici 18. storočia. A podobne ako v iných krajinách, tiež tu na jej produkciu a export mali vplyv občianskej vojny, prírodné katastrofy a celosvetová politická klíma. V posledných rokoch je Nikaragua dvanástym najväčším producentom kávy na svete, ročne vyvezie asi 115 ton. Farmy sa počítajú na desiatky tisíc, ročne dávajú prácu viac ako štvrť miliónu obyvateľov. Pre Nikaraguu je tiež typické, že úplná väčšina kávovníkov je pestovaná v tieni. Čo je aj prípad Nikaragua Washed SHG EP Las Campanillas.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

Nikaragua Matagalpa Microlot - zrnková káva
