

TANZANIA AA North Fine Quality zrnková káva
Afrika v najčistejšej podobe! Ak patríte medzi milovníkov sladkých rozkoší, musí byť vysoko akostná káva z Tanzánie vaším favoritom. Stopercentná arabika osloví úchvatnou arómou, jemnou kyslosťou a plným telom. Klasifikácia AA jasne signalizuje, že pôjde o skutočne veľké zrná. Dodatok Fine Quality netreba vysvetľovať - proste kávový top.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Toto je káva po všetkých stránkach vyvážená. Silnú a príjemnú arómu dopĺňa intenzívnou chuťou. Tú podkresľujú stopy ovocia a čokolády. Celkovo sladkastý dojem umocňuje nízka kyslosť. Espresso z Tanzánskej lahôdky má jemnú, ale elastickú cremu.
Pôvod kávy
Pre východné pobrežie strednej Afriky je produkcia kávy súčasťou národnej kultúry. Drobní farmári, ktorí sa v Tanzánii dodnes pestovaním kávovníkov zaoberajú, ju pôvodne sadili pre vlastnú potrebu. Počas kolonizácie si však z kávy urobili zdroj príjmov, a tak dnes až 90 percent celej kávovej produkcie pochádza od maloroľníkov.
Oldeálna je kopcovitá oblasť preslávená pestrou faunou a flórou. Turisti poznajú Mountain Oldeani ako lokalitu, kam sa jazdí na safari. Pre pestovanie kávovníkov (Coffea arabica) je ale dôležitejšie priaznivé podnebie a vhodné pôdne pomery. Plody kávovníkov podobné čerešniam sa zberajú niekoľkokrát za sebou. Dôvod je jednoduchý - dozrievajú postupne. Prvýkrát môžu na plantáže farmári vyraziť po troch až štyroch rokoch od zasadenia kríkov. V Tanzánii spracovávajú kávové čerešne premývaním. Najprv ich nasypú do veľkých nádob s vodou. Tie, ktoré klesnú ku dnu, sú kvalitné, ostatné sa zoberú z hladiny. Spolu s vodou sa bobule pretláčajú drviacimi plechmi, ktoré odstránia dužinu. Z každého plodu sa vymrštia dve jadrá - kávové zrnká. Tie sa okamžite fermentujú v kvasných nádržiach.
Nakoniec prichádza na rad sušenie. Vytriedená a vrecovaná káva putuje na trh.
Praženie je delikátna záležitosť, ktorú najlepší predajcovia vykonávajú tesne pred odovzdaním kávy zákazníkovi. Svoj chuťový vrchol totiž káva dosahuje niekoľko dní po pražení. Potom už sa vzácna aróma vytráca.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























24. 6.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
