

NOC PARÍŽA rozpustná káva
Osemdesiat percent arabiky, dvadsať percent robusty. Z najlepších plantáží juhoamerického Ekvádoru pochádza káva, z ktorej je vyrobená rozpustná skvelosť. Voňavá ako letná noc vo veľkomeste, lákavá ako najtajnejšie predstavy a tak chutí, až vyvoláva závislosť. Kto miluje romantiku s nádychom korenitosti, nesmie si nechať ujsť ani Noc Paríža.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodná, KaramelCrema a chuť kávy
Noc Paríža je veľmi príjemná, nasladlá káva s plným telom a harmonickou chuťou. Odráža sa v nej ekvádorská arabika s robustou, takže ľahko identifikujeme ovocnú stopu. Pridaním arómy francúzskeho likéru získava výsledný nápoj povestnú čerešničku na torte. Pri voľbe správnej teploty pre zaliatie kávy sa dočkáme jemnej peny.
Pôvod kávy
Ak by sme pátrali po mieste, kde vyrástli kávové zrnká pre Noc Paríža, dostali by sme sa až do juhoamerického Ekvádoru. V andskej vysočine sa pestuje ako arabika, tak robusta. Klimatické podmienky a nadmorská výška tamojším kávovníkom svedčia. Plantáže vo väčšine prípadov obhospodarujú drobní roľníci s rodinami. Kvalita kávy sa môže líšiť, pre výrobu tejto zmesi boli ale vybrané najlepšie zrnká. Pre Ekvádor je typická stredná veľkosť kávových zŕn a zľahka sivastá alebo svetlo zelená farba.
Instantná káva sa na svete vyrába zhruba od 30. rokov minulého storočia. Veľký boom zažila za 2. svetovej vojny v Spojených štátoch, keď bola určená predovšetkým pre armádu. Verejnosti dostupná a široko obľúbená sa rozpustná káva stala o 20 rokov neskôr a dnes si bez nej mnohí nedokážu predstaviť deň. Nie je tak zložité urobiť z kávového extraktu sypké kryštáliky, ťažké je zachovať v nich arómu a plnú chuť. Pomocou takzvaného vymrazovania sa to darí. Táto technológia pracuje na princípe sublimácie - kávový koncentrát je zmrazený na -40 stupňov celzia a potom vďaka sublimácii zbavený vody. Výsledkom je sypká a suchá káva, ktorú stačí zaliať horúcou vodou.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90°C. Vriacia voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























1. 10.
26. 1.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

IRISH CREAM rozpustná káva

SLANÝ KARAMEL rozpustná káva
