

ORECHOVO-KRÉMOVÁ zrnková káva
Šéfka vám lezie na nervy? Manžel sa vykecáva s mamičkou? Synátor doniesol ďalšiu guľu? Zatvorte oči, nadýchnite sa a ochutnajte. Napríklad práve zmyselnú, orechovo krémovú arabiku. Len pre vaše potešenie sme priviezli plantážovú kávu z Peru. Keď jej náš pražiar vtlačil senzačnú prírodnú arómu, akoby chcel povedať: Hoď sa do pohody, bejby!
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Ochutením získala stopercentná arabika jemné, ale veľmi príjemné tóny smotanového krému a orechov. Jej prirodzene sladký základ, oblé a plné telo s nízkou aciditou arómu krásne dopĺňa. Crema je pri správnom mletí a extrakcii ľahká, ale kompaktná, elastická a jemná.
Pôvod kávy
Juhoamerická káva je svojou kvalitou aj spracovaním preslávená. Vysokohorská odroda arabiky Typica patrí k najjakostnejším kávam sveta, hoci výnos kávových plantáží nie je zďaleka vysoký. Nie je to ale vinou roľníkov ani klímy. Ide o charakteristiku odrody. Vo vysokých Andách sa naopak tešia priaznivým pôdnym, svetelným aj vlhkostným podmienkam a tiež starostlivosť o malé plantáže je zo strany farmárov maximálna. Pretože majú na svoje polia mnohokrát veľmi sťažený prístup, nepoužívajú žiadne priemyselne vyrábané hnojivá ani postreky. Káva z peruánskych Ánd je tak považovaná za ekologicky pestovanú.
Úroda kávových čerešní prebieha prakticky po celú dobu vegetácie. Dozrievajú totiž priebežne, počas 9-14 mesiacov. Keď sú dužinaté bobule dopravené na spracovateľskú farmu, nasypú sa do vody a pretlačia špeciálnymi plechmi, ktoré ich zbavia dužiny. Kávové zrnká potom farmári nasypú do kvasných nádrží, kde až 36 hodín fermentujú. Nakoniec prichádza na rad sušenie - buď v sušičkách, alebo na priamom slnku.
Aromatizáciu vykonáva náš pražiar. Akonáhle si kávu objednáte, odovzdáme ju pražiarni. Pražiar na ňu aplikuje nosné oleje s vybranou prírodnou arómou a kávu delikátne upraží. Potom je balená a okamžite putuje k vám domov.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
