

Panama Reserva Candela - zrnková káva
Čo je na tejto káve špeciálne? Podľa nás hladkosť a vyváženosť kombinovaná s chuťou horkej čokolády a ľahučkým citrónovým ovanutím. Zrno z fariem rodiny Gallardovcov v sebe panamský pôvod nezaprie. Vybrali pre vás to najlepšie z danej úrody a nie je divu, že sú úspešní v mnohých súťažiach. Ich káva je taká harmonická, že sa rýchlo stane súčasťou vášho dňa.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Panama Reserva Candela je kávou stredne kyslou, ľahkou a vyváženou. V chuti kombinuje horkú čokoládu s citrusmi – delikátne ovanutie citrónovou arómou pôsobí mimoriadne atraktívne. Pretože ide o arabiku, crema je nízka, avšak kompaktná a dlhotrvajúca.
Táto káva je vynikajúca pripravená na filtri, v moka kanvičke alebo automatickom kávovare. Vďaka svojej jemnosti je predurčená na celodenné popíjanie.
Pôvod kávy
Ešte na prelome 20. a 21. storočia nemala panamská káva vo svete príliš dobrý zvuk. Panamská republika sa k tomuto faktu postavila čelom, a aby zvýšila komoditnú cenu svojej kávy, usporiadala súťaž The Best of Panama, v ktorej ohodnotila najlepšie šarže. Vďaka následnej online aukcii sa podarilo predstaviť prémiové panamské zrno globálnym odberateľom. Dnes tak zoznam špičkových káv „okupujú“ nielen panamská Geisha, ale aj množstvo ďalších sort so skvelými parametrami.
Je potrebné dodať, že len spomínanou aktivitou by sa Panama do širokého povedomia kávomilcov nedostala. Za popularitou je potrebné vidieť aj výborné prírodné podmienky, v ktorých kávovníky rastú, a špičkovú starostlivosť, ktorú im farmári poskytujú.
Región Candela sa nachádza v provincii Chiriqui. Tá leží na západe Panamy, pri pacifickom pobreží. Je pre ňu charakteristická veľmi rôznorodá klíma zahŕňajúca horúce a vlhké nížiny aj chladné, daždivé vysočiny. Pre miestnych obyvateľov je Chiriqui obľúbenou turistickou destináciou - ponúka kilometre nedotknutých pláží, nádherné horské scenérie, horúce pramene, bujnú prírodu dažďových pralesov aj šnorchlovanie medzi útesmi v Tichom oceáne. Kto niekedy do Chiriqui zavíta, nenechá si ujsť výstup na najvyššiu horu Panamy, sopku Barú. Práve jej úpätie si farmári vybrali na pestovanie tejto skvelej arabiky.
Arabika Panama Reserva Candela pochádza z plantáží obhospodarovaných rodinou Gallardovcov. Jej členovia sa starajú o farmy Finca La Santa, Finca Zambrano, Finca Santa Clara a Jurutungo. Úroda zo všetkých týchto fariem je považovaná za vynikajúcu, a to už od roku 1960. Gallardovci si veľmi zakladajú na tom, aby mali kontrolu nad celým procesom výroby kávy. Veľmi starostlivo riadia zber zrelých kávových čerešní, ich spracovanie aj sušenie zelených kávových zŕn. Arabika Panama Reserva Candela je výberom najlepších zŕn konkrétneho zberu, rodinnú farmu tak reprezentuje úplne špičkovo.
Vďaka takzvanému mokrému spôsobu spracovania (wet processing), počas ktorého sa necháva zber fermentovať vo veľkých nádržiach s vodou, získava káva príjemné ovocné tóny a vyváženosť. Podčiarkuje ich aj zvolená odroda kávovníkov – v tomto prípade ide o Caturru. Jej plody sú známe pre sladkú, komplexnú a sviežu chuť. Zrno odrody Caturra je najžiadanejšie a na celkovo skonzumovanej káve sa podieľa celými 60 percentami.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
