

PANAMA SHG EP BOQUETE INDIAN BARU
V República de Panamá je podnebie horúce a vlhké, pláže dlhé a biele, hory vysoké a zahalené do hmly. Krajina, ktorá bola schopná spojiť dva oceány, je považovaná za najbohatšiu v Strednej Amerike. A jej káve patrí po práve tiež jedno veľké naj - patrí k chuťovo najvyváženejším. Vysokú kvalitu panamskej produkcie náležite oceňujú najmä Francúzi a Fíni. Do ich krajín totiž mieri väčšina úrody.
Zloženie
Arabica 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Panamská káva vyrastá na vulkanických pôdach. Je to na jej chuti poznať. Charakterizuje ju veľmi dobrá vyváženosť, ľahká acidita a príznak ibišteka s citrusovými plodmi. Crema je jemná, ľahká a súdržná.
PÔVOD KÁVY
Boquete, ktoré sa objavilo v názve tejto kávy, je malé mesto ležiace v najzápadnejšej panamskej provincii Chiriqui (asi 60 km od hraníc s Kostarikou). Vďaka nadmorskej výške okolo 1200 metrov je jeho klíma chladnejšia. Pretože oplýva nádhernou prírodou, ku ktorej dominantám patrí neďaleká aktívna sopka Baru - najvyššia hora Panamy (3 475 m n.m.), je častým cieľom turistov. Druhým dôvodom návštevy regiónu Chiriqui je fantastická káva považovaná za jednu z najlepších na svete. Miesto sa v posledných rokoch stáva druhým domovom mnohých severoamerických a európskych dôchodcov. Dokonca sa udáva, že až 14 percent tamojších obyvateľov sú cudzinci.
Sopečný popol obohacuje pôdu Chiriqui o minerály a živiny, starostlivosť farmárov potom o lásku. Kto v oblasti hľadá kávovníkové plantáže, bude úspešný v niekoľkých sekundách. Úplne každý tam vie o niekom, koho káva živí. Obyvatelia sú na ňu hrdí - len vďaka ich hýčkaniu si panamská káva vydobyla svetovej renomé.
O vysokej kvalite kávy z Chiriqui vypovedá samozrejme názov: SHG (strictly high grown) znamená, že sa pestuje v nadmorskej výške nad 1300 metrov, zreje teda pomalšie a jej chuť je plnšia. EP (European Preparation) ukazuje, že zelené zrná sa triedia ručne. Počas tohto procesu sú odstránené chybné kávové zrná a cudzorodý materiál.
Káva Panama SHG EP Boquete Indian Baru je spracovávaná mokrým spôsobom. Po zbere nasypú farmári celé plody do nádrží s vodou, kde ich premývajú a oddeľujú zrelé plody od nezrelých či defektných. Potom sú čerešne olúpané v špeciálnych strojoch a putujú do kvasných nádrží. Počas až 36 hodín fermentujú, čím sa prirodzenými chemickými procesmi zbavia lepkavých vrstiev a pergamenového obalu. Nakoniec je zrno sušené, starostlivo zatriedené a balené.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE
