

PAPUA NOVA GUINEA SHG PB (peaberry) - zrnková káva
Len si ju dobre prezrite. Namiesto klasických zrniek sa môžete kochať kávovými perlami. Unikátnu úrodu vysokohorskej kávy označovanej ako peaberry sme priviezli z malých plantáží Papuy Novej Guiney. Chladnejší vzduch a vyššie zrážky, celoročná starostlivosti miestnych farmárov a drobná mutácia vo vývoji plodov dali vzniknúť káve delikátne karamelovej, ľahko čokoládovej a sviežo citrusovej. Podľahnúť je tak jednoduché...
Zloženie
Arabica 100%Chuť kávy
Káva Papua Nová Guinea SHG PB vyniká nádhernou, plnou, karamelovo-čokoládovou chuťou. V jej závere si vychutnáte dotyky citrusových plodov, ktoré výslednej šálke dodávajú sviežosť a milý záver. Nechýba ani vítaná stopa exotického korenia. Svojou strednou kyslosťou sa radí ku kávam mimoriadne populárnym. Crema je jemná, ale súdržná.
Pôvod kávy
Práve ste narazili na kávu unikátnu po všetkých stránkach. Stačí sa pozrieť, a je jasno. Okrúhle kávové zrnká sa v plodoch kávovníkov objavujú len veľmi zriedkavo. Takzvané peaberry (v španielčine caracolillo) možno nájsť iba v 5 percentách všetkých kávových čerešní. Z kvetov kávovníkov (Coffea) sa po opelení zvyčajne vyvíja plod (kávová čerešňa) obsahujúca dve semená (kávové zrná). Vo výnimočných prípadoch sa však v čerešni nachádza zrnko len jedno - guľaté. Vzácnu mutáciu nie sú doteraz schopní vysvetliť ani vedci. To však nič nemení na fakte, že peaberry patrí k zrnám vyhľadávaným.
Provincia Goroka sa rozkladá na východnej vysočine krajiny vo výške približne 1600 metrov nad morom. Jej mierna klíma býva prezývaná ako "večná jar". Dni sú príjemne teplé a noci sviežo chladné. Hlavnou plodinou miestnych poľnohospodárov sú kávovníky, na ktoré možno naraziť takmer v celom regióne. Staré plantáže sú však postupne rušené, často z dôvodu chýbajúcej infraštruktúry. Vznikajúce nové plantáže však farmári zakladajú vysoko v horách, na miestach bez doterajšieho vplyvu ľudskej činnosti. Preto je zber mimoriadne čistý a kvalitný.
Červené kávové čerešne sa v Papue Novej Guinei zberajú medzi májom a augustom. Spracovávajú sa takzvaným premývaním, teda za použitia vody. V nej sa káva zbavuje šupiek (mechanicky) aj dužiny (kvasením). Zelené kávové zrnká sú následne sušené buď v bubnových sušičkách, alebo na priamom slnku.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates zrnková káva
