

PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
Najvyššie položené jazero, najväčšie mesto bez cesty, najhlbší kaňon... A tiež jedna z najlepších rozpustných káv. To je Peru, krajina mnohých kontrastov, ktorá má s pestovaním kávovníkov viac než storočné skúsenosti. Tradičný kávový región Puno Norte plodí zrná plnej, čokoládovo-ovocnej chuti. Rovnako špičková je káva v lyofilizovanej podobe. Nestráca nič zo svojich predností a navyše ju stačí zaliať horúcou vodou. Bonus? BIO kvalita!
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva Peru BIO lyofilizovaná je vyrobená zo 100-percentnej arabiky, jej chuť teda úplne zodpovedá vysoko akostným zrnám z peruánskeho Puno Norte. Nájdete v nej čokoládu a ovocie, sladkosť a príjemnú orieškovú dochuť. Telo je plné, hladké. Po zaliatí horúcou vodou vytvorí káva jemnú cremu.
Pôvod kávy
Máte pred sebou jednodruhovú kávu vysokých hôr, ktoré kedysi dávno obývali bájni Inkovia. Dnes na kávových plantážach v peruánskych Andách hospodária aj ich potomkovia. Spolu s novo prichádzajúcimi farmármi, v úplnej väčšine drobnými roľníkmi, pre ktorých je káva jedným zo zdrojov obživy. Mimo nej pestujú napríklad kukuricu, špargľu, paradajky, zemiaky a Quin. Peruánske poľnohospodárstvo využíva priemyselne vyrábané hnojivá len veľmi okrajovo. Oveľa častejšie sa spolieha na prírodné spôsoby dodávania živín plodinám. A hoci farmári stále bojujú so zastaranou infraštruktúrou, obzvlášť v prípade kávy sa im darí rozvíjať trh mimoriadne úspešne.
Región Puno Norte patrí k tradičným oblastiam na juhu Peru, v ktorých sa kávovníkom skvele darí. Vysoká nadmorská výška spolu s vulkanickým podložím dodávajú tamojšiemu zberu hladké telo a veľmi príjemnú, sladko krémovú chuť. Nie je náhodou, že káva z tejto oblasti žne uznania na svetových súťažiach a je podporovaná národnou kávovou organizáciou. Plody kávovníkov spracovávajú farmári takzvaným premývaním. Nasypú ich do nádrží s vodou, pretlačia drviacimi plechmi a zbavené červenej šupky presypú do kvasných nádob. V nich zostáva káva po niekoľko hodín až dní. Fermentácia sa postará o rozpustenie sladkej dužiny a uvoľnenie zrniek. Zelená káva je nakoniec sušená buď na priamom slnku, alebo v sušičkách.
Cesta k lyofilizovanej rozpustnej káve je však oveľa dlhšia. Zelené zrná je potrebné upražiť a uvariť. Vzniknutá tekutina sa necháva odpariť až do konzistencie sirupu. Takýto koncentrát prechádza lyofilizáciou, teda zmrazením za zníženého tlaku vzduchu. Hmota mrazená na -40 °C je rozomletá a v prostredí s nízkym tlakom (v lyofilizačno vákuovej komore) zbavená molekúl vody. Sublimácia sa postará o zachovanie všetkých senzorických vlastností kávy. Výsledkom sú veľké kryštály s hladkým povrchom.
Lyofilizovaná rozpustná káva sa na trhu objavila v roku 1937. Jej popularita od tej doby neklesá. Veď celá polovica svetovej produkcie kávy je určená na výrobu rozpustnej varianty. Táto je jedna z najlepších!
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- Na prípravu kávy vždy použite čerstvú vodu.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MEXICO rozpustná káva - mix 100% arabicy a robusty

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva
