

TANZANIA BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
Lyofilizovanie nie je žiadnym zaklínadlom, ktoré má zákazníka popliesť. Práve naopak. Keď narazíte na rozpustnú kávu spracovanú lyofilizáciou, neváhajte ju ochutnať. Bude totiž lahodná, mnohovrstevnatá a vyvážená. V prípade Tanzánia BIO v nej nájdete tóny ovocia a čokolády. Pripravte si obľúbený hrnček, horúcu vodu a lyžičku: váš deň môže začať!
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Rozpustná káva Tanzánia BIO lyofilizovaná patrí k tým, ktoré potešia ako skvelou chuťou, tak bleskovou prípravou. Spracovanie takzvaným vymrazovaním jej neubralo ani arómu, ani farebnosť, ktorá poteší vaše ústa. Poctivá a jemná arabika kombinovaná so šťavnatým ovocím a čokoládou si každého kávomilca získa v prvom dúšku.
Pôvod kávy
Kto holduje safari, ten Mountain Oldeani dosť možno pozná. Vyhlásené hory Tanzánie so slávnym, dnes už vyhasnutým, vulkánom Ngorongoro sú považované za ôsmy div sveta. Oblasť severnej Tanzánie tak láka pozornosť turistov a odborníkov na divokú faunu z celého sveta. A priťahuje aj spracovateľov kávy. Pretože miestni farmári produkujú zrno vynikajúcich parametrov.
Káva je pre Tanzániu najvýznamnejšou exportnou komoditou, krajina ročne produkuje 30 - 40 000 ton, z toho 70% tvorí arabika, 30% robusta.
Kávovníky (Coffea arabica), o ktoré sa v prevažnej väčšine starajú drobní farmári, sú zberané medzi októbrom a februárom. Oficiálne dáta spomínajú viac ako štvrť milióna ľudí, ktorí sa v kávovom priemysle pohybujú. Pre Tanzáncov je však káva veľmi drahá (ročná spotreba sa udáva pod 10% celkovej produkcie), radšej preto konzumujú čaj.
Cesta, ktorú káva urazí, kým sa z nej stane lyofilizovaný produkt, je dlhá a náročná. Aby bol výsledok excelentný, musí každý spracovateľ dbať na dôkladnosť a najvyššiu kvalitu svojho výrobku. Kávové čerešne žnú farmári v Tanzánii niekoľkokrát po sebe, tak, ako postupne dozrievajú. Metódou takzvaného premývania odstránia ich šupku aj obaly, uvoľnia zelené zrná a nechajú ich niekoľko hodín fermentovať vo vode. Keď úrodu usušia, môžu kávu predať.
Ďalším krokom na ceste k lyofilizovanej káve je praženie. Aj na ňom záleží, akú arómu si káva uchová a akou chuťou poteší konzumentov. Na praženie nadväzuje príprava silného extraktu, ktorý je potrebné usušiť, aby vznikol "prášok" rozpustný vo vode. Jedným zo spôsobov je takzvané sprejovanie - rozstrekovanie extraktu v horúcom vzduchu. Druhým, náročnejším, potom lyofilizovanie. Pri ňom je kávový extrakt hlboko zmrazený a za nízkeho tlaku "vysušený" sublimáciou (zmena pevného skupenstva v plynné). Takto vyrobenú rozpustnú kávu spoznáte ako podľa vzhľadu (veľké, hladké kryštáliky), tak podľa chuti (plnej, harmonickej, vrstevnatej) a arómy (silnej).
Lyofilizovaná káva vyrobená z Tanzánskeho zrna patrí k vysoko kvalitným a žiadaným. Naviac je v BIO kvalite, takže ani pestovanie kávovníkov, ani spracovanie kávy nemá negatívne dopady na životné prostredie.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva

PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
