Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Peru Diamante Verde SHB EP - zrnková káva

Kód: 1749

Diamante Verde je združenie farmárov, ktorí v peruánskych horách pestujú kávu ovenčenú mnohými cenami a certifikátmi. Nenechajte si ujsť príležitosť takú špecialitu ochutnať. Dočkáte sa šálky plnej mliečnej čokolády, zeleného hrozna aj jabĺk, s kvapkou limetky. Káva vykazuje veľmi dobrú vyváženosť, poteší krémovou textúrou. Povesť o Diamante Verde rozhodne neklame!

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Odroda
Odroda:
Caturra
Región
Región:
San Martin
Nadm. výška
Nadm. výška:
1600-1700
Chuť
Chuť:
Ovocie, Mliečna čokoláda
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Peru Diamante Verde SHB EP patrí ku kávam s intenzívnymi tónmi čerstvého ovocia. Veľmi ľahko rozpoznáte zelené jablká a zelené hrozno, osviežujúcu limetku a v podtónoch aj mliečnu čokoládu. Ide o kávu živú, iskrivú, s dlhou, milou dochuťou a krásnou vyváženosťou všetkých aromatických zložiek.

Pôvod kávy

Najskôr sa pozrime do miest, odkiaľ táto káva pochádza. Peruánsky región San Martin je treťou najrozsiahlejšou oblasťou, ktorá sa v krajine pestovaniu kávovníkov venuje. Jedno z najväčších miestnych družstiev farmárov sa volá Oro Verde, založené bolo už v roku 1999. Družstvo Diamante Verde začalo svoju históriu síce písať až v roku 2017, ale darí sa mu z roka na rok lepšie. Tri roky po svojom vzniku malo cez 200 členov. Kvôli počiatočnému nedostatku financií hospodárili jeho farmári na plantážach bez využívania priemyselne vyrábaných hnojív a postrekov. Čo sa zdalo byť nevýhodou, dokázali premeniť na veľký benefit. Ich začiatky s pestovaním organickej kávy korunovali certifikácie BIO produkcie a Fair Trade.

Mladé družstvo si muselo svoju cestu prešliapať úplne od nuly. Vďaka tomu dobre vie, čo kávovníky v regióne San Martin potrebujú, ako sa o ne starať, akým spôsobom spracovávať úrodu aj ako a kde ju výhodne predať. Zdieľanie znalostí medzi členmi družstva pomohlo farmárom na ceste k špičkovej káve a naučilo ich voliť tie najlepšie pestovateľské postupy a spracovateľské procesy.

Diamante Verde hospodári na malých plantážach, často obklopených divokou prírodou. Pôda je sopečná, takže vyniká značným obsahom minerálnych látok. Svahy kopcov pretkáva množstvo prameňov, čo kávovníkom veľmi svedčí.

Zber sa obvykle odohráva od apríla do júla, podľa podmienok niekedy aj v auguste. Na malé plantáže vyrážajú farmári bez pomoci mechanizácie, červené kávové bobule šklbou ručne. Pre Peru je typické spracovávať kávu takzvaným premývaním. Plody nasypú robotníci do vody a pretláčajú ich drviacimi plechmi. Tak ich zbavia vrchnej šupky. Nasleduje presypanie úrody do kadí s vodou, v ktorých niekoľko dní fermentuje. Počas toho dôjde k rozkladu dužiny obaľujúcej zelené kávové zrná. Akonáhle sa uvoľnia, musia ich farmári dočistiť, preprať v čerstvej vode a usušiť na terasách.

Peru Diamante Verde nesie označenie SHB a EP. Prvá skratka (SHB – Strictly Hard Bean) upozorňuje na vysokú nadmorskú výšku, z ktorej káva pochádza. Takéto označenie získa len úroda z výšky 1 200 metrov nad morom a viac. Prečo je to dôležité? Pretože vysokohorská káva dlhšie zreje a môže tak z okolia absorbovať viac arómy. Písmená EP (European Preparation) potom poukazujú na fakt, že káva je určená pre európsky trh. Bola totiž triedená podľa veľkosti a farby, zároveň došlo k odstráneniu defektných zŕn.

Peru svoju kávu exportuje najčastejšie do USA, Nemecka a Belgicka. V celej krajine je do kávového priemyslu zapojených vyše štvrť milióna rodín, z toho asi štvrtina pracuje v rámci družstiev alebo združení. Tých momentálne v Peru funguje okolo osemdesiatky.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »