

ROBUSTA BRAZÍLIE CONILLION zrnková káva
Pripravte si kávu a užívajte si vôňu aj chuť. Majú v sebe jedinečnú stopu plantáže, z ktorého pochádza, aj spôsob spracovania. Odrážajú sa v nich vlastnosti samotnej odrody. Presne ako znalci vína, rozpoznajú znalci kávy Robustu od Arabiky, Brazíliu od Etiópie. Nechajte svoje zmysly hľadať jemné odtiene kávy spracované suchým procesom a sušené pod brazílskym slnkom. Určite objavíte plnú, bohatú chuť s tónmi čokolády.
Zloženie
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Zrnková káva Robusta Brazílie Conillion vyniká plnou chuťou, strednou kyslosťou a jemnou čokoládovosťou. Krásne súmerné zrno sa hodí ako na prípravu skutočne silnej prekvapkávanej kávy, tak na experimentovanie s vybranými druhmi Arabiky. Skúste namiešať povedzme 50 percent tejto Robusty s 50 percent brazílskej Arabiky. Taká zmes dodá úžasné espresso s bohatou jemnou cremou, chuťou čokolády, orieškov a ovocia.
Pôvod kávy
Brazília a káva sa k sebe hodia ako Francúzsko a šampanské. Najväčší a najľudnatejší štát Južnej Ameriky sa na svetovej produkcii kávy podieľa plnou tretinou a treba dodať, že brazílska káva je pojmom, ktorý vošiel do histórie. Navyše - k zemi vlhkým tropickým podnebím patrí káva už od polovici 18.storočia. Kávovníkové plantáže pokrývajú asi 27 tisíc kilometrov štvorcových a ročne produkujú okolo 3 milión tony kávových zŕn odrody Arabica aj Robusta ( tá sa v Brazílii označuje ako Conillon). Prvý krík kávovníku (Coffea) zasadil v Brazílii údajne Francisco de Melo Palheta. Stalo sa to v roku 1727 v oblasti Pará. Od tej doby sa kávovníky rozšírili do regiónov Minas Gerias, Sao Paolo, Paraná, Espiríto Santo, Bahia alebo Rondonia. Káva sa v Brazílii zbiera medzi májom a septembrom.
Pestovanie, zber a spracovanie kávy sa v Brazílii venujú hlavne drobní poľnohospodári na farmách položených v nadmorských výškach od 400 do 1600 metrov. Štatistiky uvádzajú, že ide zhruba o 220 tisíc fariem. Zvyčajne plody kávovníkov nespracovávajú premývaním, ale klasickým suchým procesom, Červené kávové čerešne zbavia od šupky a rozprestrú na slnku, kde 8-10 dní sušia. Následne kávu ešte dočistia, vytriedia a balia do 60 kilových vriec./p> V produkcii brazílskej kávy dominuje Arabica (85 percent), miestna Robusta je pestovaná predovšetkým v regióne Espírito Santo na severozápade.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ROBUSTA KONGO DEL KASAI - zrnková káva
