

ROBUSTA INDIE CHERRY AA
Dve áčka z Indie - jasná známka vysokej kvality. Stopercentná robusta s úžasnou cremou a plnou, mierne orieškovou chuťou, učaruje priaznivcom intenzívnych zážitkov i tým, čo radi experimentujú. Môžete ju primiešať k obľúbenej Arabice a kúzliť s pomermi oboch druhov do nekonečna. Alebo si ju vychutnajte v rôznych typoch príprav. Iná bude z Džezva, iná z aeropressu a iná z moka kanvičky.
Zloženie
Robusta 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Intenzívns, mohutná, nezabudnuteľná. Robusta India Cherry AA má príjemne korenistú chuť, často s orieškovými tónmi. Crema je súdržná, vysoká a hustá.
Pôvod kávy
V Indii pracuje približne 250 tisíc pestovateľov kávy, skoro v 90 percentách ide o maloroľníkov. Takmer 80 percent indickej kávy putuje na vývoz, najčastejšie do Nemecka, Ruska, Talianska, Španielska, Belgicka, USA a Francúzska.
Káva sa tradične pestuje v troch oblastiach - Karnataka, Kerala a Tamil Nadu, ale pribúdajú k nim tiež menej typické lokality. Systematické pestovanie kávovníkov vraj odštartoval svätec Baba Budan, ktorý do Indie prepašoval magických sedem kávových plodov z Jemenu. Kávové plantáže začali prekvitať v polovici 19. storočia, s príchodom britských kolonizátorov.
Všetky indické kávovníky rastú v tieni, často blízko korenia ako škorica, klinčeky, kardamóm, muškátový oriešok. Kávové plody tak absorbujú unikátnu arómu. Kvitnú 3-4 dni bielymi kvetmi. Kto videl kvitnúť kávové plantáže, nikdy na tak úchvatný zážitok nezabudne. Zber plodov sa uskutočňuje 9 mesiacov po odkvitnutí, od januára do marca, výhradne ručne.
Mokré spracovanie (fully-washed, wet-processed) oddelí chybné čerešne od zdravých, zbaví ich obalov a v kvasných nádobách aj lepkavej vrstvy. Kávové zrnká sušia robotníci na slnku alebo v sušiarňach, najčastejšie oboma spôsobmi striedavo.
Označenie AA v názve tejto kávy dáva vedieť, že ide o kvalitné zrnká rovnomernej veľkosti.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5-2 kávovej lyžičky (približne 7 g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB
