

ROBUSTA INDONESIE BENGKULU - zrnková káva
Prvé sadenice kávy poslal do Indonézie vnútrozemský guvernér. Na prelome 17. a 18. storočia tak dal vzniknúť veľa plantážam, ich skvelú produkciu si vychutnávajú kávomilci po celom svete. Zrnká z vulkanického ostrova Jáva vynikajú výraznou a silnou chuťou. Tamojšia Robusta patrí medzi skutočne expresívne, bohaté kávy. Baristi o nej hovoria ako jednej z najlepších na svete. Tešte sa - vaša šálka bude sviežo ovocná a plná povzbudzujúceho kofeínu.
Zloženie
Robusta 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Robusta Indonésie je aromatická, plná a výrazná. Pokiaľ ju pripravíte ako espresso, dočkáte sa súdržnej cremy a silnej chute s tónmi ovocia. Jemne, ale napriek tomu výrazne vyznie táto káva na filtre alebo v aeropresse. Kto sa chce "pohrať" môže Robustu testovať v kombinácii s delikátnejšími Arabikami. Je možné s tým dosiahnuť veľmi nezvyčajné chute a káva môže byť po každom trochu inak zaujímavá.
PÔVOD KÁVY
Indonézia si medzi svetovými vývozcami kávy drží prednú pozíciu. Jej produkcie odštartovali snahou vnútrozemských kolonizátorov, a to v roku 1696. Najprv boli plantáže zakladané v západných oblastiach Jávy a Sumatry, koncom 18. storočia potom tiež na Ijenskej planine na východe Jávy. Práve tam sa začala vo väčšom množstve pestovať Robusta, a to ako náhrada za hubovitou chorobou zničené kríky Arabiky. Behom 20. rokov minulého storočia sa Robusta stala miestnou hlavnou kávovou odrodou.
Jávsky poľnohospodári kávovníky pestujú na veľkých plantážach. Päť najväčších (Blawan, Jampit, Pancoer, Kazumas a Tugosari) pokrýva viac, ako 4 tisíc hektárov pôdy. Výhodou takého hospodárstva je schopnosť rýchlo a kvalitne spracovať kávové bobule. Zrelé čerešne sú do závodu dopravené vo veľkých objemoch. Takzvané premývanie, teda mokrý spôsob výroby kávy, ktoré prebieha za prísne kontroly kvality, zaručuje výrazný chuťový profil a krásne, nepoškodené zrná.
Jáva je 13. najväčším ostrovom na svete. Skoro celá je vulkanického pôvodu. Vyhasnuté aj aktívne sopky poskytujú kávovníkom dostatok minerálnych látok podporujúcich ich zdravý rast. Počasie je ovplyvnené tropickými monzúnmi, ktoré striedajú krátke obdobia sucha. Priemerné mesačné teploty sa pohybujú okolo 30°C, skoro nikdy teplota vzduchu na Jáve neklesne pod 18°C.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
1. Kávu namelte na vyhovujúcu hrubosť.
2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5-2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
3. Kávu zalejte s 95°C teplou vodou.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ROBUSTA BRAZÍLIE CONILLION zrnková káva
