Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Robusta Java - zrnková káva

Kód: 1775

Jedinečnosť kávy je ukrytá v chuti a vôni. Robusta zo šiesteho najväčšieho ostrova sveta sa môže chváliť oboma. Ešte než ochutnáte, uhranie vás skutočne silnou arómou s ľahkým náznakom palmového cukru. A chuť? Mimoriadna! Pôsobivé vyváženie horké a sladké je dotvárané atraktívnymi tónmi tabaku. Sumatra má milovníkom prvotriednej robusty rozhodne čo povedať.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Jáva/Indonézia
Odroda
Odroda:
Robusta
Región
Región:
Sumatra
Nadm. výška
Nadm. výška:
800m
Chuť
Chuť:
Tabaková, Silná, Horko-sladká
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Robusta 100%

Crema a chuť kávy

Robusta Java patrí ku kávam, ktoré si zapamätáte po prvom dúšku. Takto výnimočne silnú chuť a neobvykle intenzívnu arómu poskytuje len niekoľko málo sort na svete. Degustácia vám poskytne zážitok horko-sladký, možno prekvapí nízkou kyslosťou a celkom určite ohromí tóny tabaku. V aróme identifikujete sladkosť palmového cukru a príťažlivú vôňu moka.

Pokiaľ ide o prípravu, väčšina kávomilcov kombinuje robustu s jemnejšou arabikou a získava tak jedinečnú domácu espresso zmes. Rozhodne to tiež vyskúšajte. Nezriekajte sa ale ani prípravy v moka kanvičke alebo na filtri. Táto káva si rozhodne zaslúži, aby ste s ňou experimentovali a objavovali jej krásu v mnohých podobách.

Pôvod kávy

Na Sumatre pestujú kávovníky (Coffea arabica) v nadmorských výškach okolo 760 až 1 520 metrov. Znalci tvrdia, že sa tak deje od roku 1884 - prvé plantáže boli založené neďaleko jazera Toba, čo je najväčšie sopečné jazero na svete. Z toho vyplýva, že kríky kávovníkov profitujú z vulkanickej pôdy bohatej na minerálne látky, ale aj horúcej a vlhkej ostrovnej klímy. Pre nízko položené oblasti sú typické časté zrážky, obvykle prichádzajú medzi novembrom a aprílom. Najsuchšími mesiacmi sú na Sumatre máj a október. Práve vtedy kávu Sumatrančania obvykle žnú.

Typický pestovateľ kávy obhospodaruje na Sumatre asi hektárový pozemok. Na zber si najíma robotníkov, ktorí zrelé kávové čerešne šklbú ručne a úrodu tiež ručne spracovávajú. Najčastejšie ju po zbere nechávajú krátko zaschnúť, potom lúpu vrchnú šupku a zrná obalené sladkou dužinou sušia na slnku. Akonáhle ich vlhkosť dosiahne 11-13 percent, zbavia zrná zvyškov dužiny a pripravia ich na export. Výsledkom takéhoto spôsobu spracovania je káva typickej sladkej a harmonickej chuti s veľmi nízkou kyselinkou.

Robusta Java vyniká ako chuťou, tak aj značným obsahom kofeínu: ide o 2,2 – 2,7 percenta. Arabika naproti tomu obsahuje 1,2 - 1,5 percenta kofeínu. Medzi najväčších producentov robusty na svete patrí Vietnam, Brazília a práve Indonézia.

Účinky kávy

Robusta
Účinky robusty

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »