

ROBUSTA KONGO DEL KASAI - zrnková káva
Diamanty. Centrálnej konžskej provincii leží najväčšie svetové nálezisko priemyslových diamantov. A tiež tam zbierajú kávu, ktorú k vzácnemu pokladu môžeme smelo prirovnať. Nádherné pravidelné zrnká Robusty Kongo dávajú nápoj s plným telom, veľmi ľúbeznou horkosťou a chuťou lieskových orechov. Kyslosť je možné opísať ako strednú. Preto patrí káva z Del Kasai medzi mimoriadne žiadaným.
Zloženie
Robusta 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Robusta Kongo vyniká aj okrem plného tela a horkej chuti strednou kyslosťou. Spoznáte v nej lieskové oriešky. Pokiaľ si Robustu pripravíte sólo, získate kávu skutočne výraznej chuti, s vysokou, kompaktnou cremou. Robusta Kongo sa ale rovnako dobre hodí na prípravu espresso zmesi. Skúste experimentovať a namiešajte si ju s niektorou z lahodných Arabik.
PÔVOD KÁVY
V Demokratickej republike Kongo kávu pestuje a spracováva asi 11 tisíc farmárov. Zvyčajne fungujú v družstvách. Medzi najznámejšie patria Furaha, Muungano a Sopacdi. Ich rolou je zastupovať producentov pri jednaniach s distribútormi.
Stredoafrická krajina sa zameriava predovšetkým na vývoz Robusty, Arabika predstavuje samotnú pätinu celkovej produkcie. Tiež treba zmieniť, že výnosy v súčasnej dobe rastú len veľmi pomaly. Na vine sú zrejme škody napáchané počas občianských válkách v rokoch 1997 a 1998. Pred nimi Kongo vyvážalo okolo 120 tisíc ton kvalitnej kávy, po uzavretí mierovej dohody to bolo napríklad v roku 2002 iba 32 tisíc ton, o rok neskôr 40 tisíc ton. Vláda na obnovu kávovníkových plantáží uvoľnila 100 miliónov dolárov.
Druhý najväčší štát v strednej Afrike je známe tiež pod názvom Kongo-Kinshasa alebo Zair (v rokoch 1971-1997). Jeho krajina zahrňuje ako nížiny, tak pohoria, ako pobrežie, tak vnútrozemie. Severné oblasti sa nachádzajú v pásme vlhkej tropickej klíme, priemerné teploty dosahujú 25°C. Na juhu je menej zrážok a teploty kolísajú.
Del Kasai je jednou z 26 provincií Demokratickej republiky Kongo. Okrem toho, že sa v nej ťažia priemyslové diamanty, oblasť sa zapísala do povedomia kávomilcov. Robusta z Del Kasai má skutočne krásnu chuť. Jej príčinu je možné hľadať ako v pomerne nízkej nadmorskej výške, v ktorej kávovníky rastú, tak starostlivom spracovaní kávových bobúľ.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
1. Kávu namelte na vyhovujúcu hrubosť.
2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5-2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
3. Kávu zalejte s 95°C teplou vodou.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ROBUSTA INDONESIE BENGKULU - zrnková káva
