

ROBUSTA UGANDA KCFCS - zrnková káva
V Ugande majú nielen senzačnú úrodnú pôdu a úžasne zručných farmárov, ale aj špeciálny úrad pre rozvoj kávového hospodárstva. To by samozrejme nestačilo, pokiaľ by pestovateľom a výrobcom chýbala radosť, poctivosť a túžba učiť sa nové veci. Našťastie nechýba. Preto je ugandská robusta chuťou plná, bohatá, mierne kyslá a rozkošne dymová. Ochutnajte kávu našlapanú kofeínom, ktorá vynikne ako aj samostatne, tak aj v zmesi s akostnou plantážnou arabikou.
Zloženie
Robusta 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Chuť kávy Robusta Uganda je možné opísať ako plno bohatú. Od ostatných káv sa najviac líši atraktívnou dymovitosťou. Acidita je mierna, zato obsah kofeínu vysoký. Táto káva sa najlepšie hodí na prípravu espressa alebo takzvanej tureckej kávy. Výborne ju uplatníte aj pri miešaní zmesí s plantážnou arabikou.
PÔVOD KÁVY
Uganda je najväčším africkým vývozcom kávy. Prezidentská republika vo vnútrozemí je považovaná za "perlu Afriky" - zrejme od doby, keď ju takto tituloval Winston Churchill. Mierne zvlnená krajina s priemernou nadmorskou výškou 900 metrov oplýva skutočne nádhernú prírodu s veľa druhov divokých zvierat.
Pre pestovanie kávovníkov sú miestne tropické podnebie a na živiny bohatá pôda doslova dary z nebies. Prvé správy o káve v Ugande pochádzajú z 19. storočia a popisujú používanie kávy na posilnenie energie pri ďalekých cestách alebo ako náhradu za cigarety. Historické dokumenty naznačujú, že po druhej svetovej vojne bola káva z Ugandy jediným príjmom podporujúcu spustošenú britskú ekonomiku.
Za najdôležitejšie obdobie sa považujú 80. roky 20. storočia, keď poľnohospodári vysadili skoro takmer 200 hektárov robusty a 33 tisíc hektárov arabiky. V rokoch 1984-1986 financovalo program obnovy kávových plantáží, rehabilitáciu tovární na spracovanie kávy a aj vzdelávanie roľníkov Európskeho hospodárskeho spoločenstva (EEC).
Káva druhu robusta je v Ugande pestovaná predovšetkým v oblasti dažďového pralesa Kibale. V rokoch 1999-2002 vynaložili farmári aj vláda veľké úsilie k tomu, aby bola zaradená medzi prémiové kávy a príjmy z jeho predaja pomohli financovať činnosti súvisiace s ochranou prírody. Kávovníkové plantáže pokrývajú krajinu v okolí jazera Victoria, druhého najväčšieho v Afrike. Malé farmy spracovávajú kávové bobule najčastejšie sušením na slnku, ale s rozvojom kávového priemyslu prechádza rada producentov k takzvanému premývaniu.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
1. Kávu namelte na vyhovujúcu hrubosť na prípravu kávy.
2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5-2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
3. Kávu zalejte s cca 95 °C teplou vodou.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PERU ANDES GOLD zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
