Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Kód: 1633

Väčšina rwandských plantáží je položená vysoko v horách a tá, z ktorej sme priviezli mikrolot Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, nie je výnimkou. Práve kopce, ich klíma a pôda prepožičiavajú zrnu jedinečnú chuť a arómu. V tomto prípade vás čaká stretnutie s divokými kvetinami, zelenými jablkami, citrusmi a tmavými bobuľami. Farma v regióne Gisenyi sa stará o jedinečnú kávu so zvláštnou pozornosťou.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
51,55 € /1000 g 5,16 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 26. 1. 2022
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Rwanda
Odroda
Odroda:
Red Bourbon
Región
Región:
Gisenyi, Muteteli
Nadm. výška
Nadm. výška:
1700 - 2200m
Chuť
Chuť:
Ovocie, Květy
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Zrnková káva Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba je chuťovo mnohovrstevnatá, ale veľmi vyvážená a harmonická. Mäkké, krémové telo ozvláštňujú tóny kvetín, šťavnatých zelených jabĺk, sviežich citrónov a pomarančov aj tmavého bobuľovitého ovocia. To všetko je korunované karamelovým záverom.
Kompozícia tohto mikrolotu sa krásne prejaví pri príprave na filtri, rozmanitosť chutí si užijete z moka kanvičky alebo aeropresu, ale chybu rozhodne neurobíte ani prípravou v pákovom kávovare.

Pôvod kávy

História rwandského kávového priemyslu je veľmi pohnutá na jednej strane a monumentálne na strane druhej. Káva sa do Rwandy dostala v roku 1904, kedy ju priviezli misionári, a veľmi rýchlo sa stala jednou z najdôležitejších trhových plodín krajiny. Spočiatku išlo síce o produkciu nižšej kvality, avšak svojich záujemcov si našla. Keď krajina získala v roku 1962 nezávislosť, dostal sa kávový priemysel do hlbokej krízy. Farmári sa ale nevzdali a svoju pozornosť začali upínať smerom ku kávam kvalitným až špičkovým. Stavili na jedinečné prírodné podmienky, dlhodobú skúsenosť a vysoko akostné kríky. Znovuzrodenie kávového priemyslu podporila tiež jednotná národná stratégia.

V súčasnej dobe existuje v Rwande vyše 450 tisíc drobných pestovateľov kávy, ktorí sa v úplnej väčšine venujú odrode Arabica Bourbon vynikajúcej hladkým, krémovým až zamatovým telom s nádychom citrusov a dochuťou karamelu. Rwanda sa vďaka nej dostala do tridsiatky najväčších producentov kávy na svete, a dlžno dodať, že jej produkcia patrí k veľmi kvalitným.

Vegetačné obdobie začína v septembri alebo v októbri a pokračuje až do zberu, ktorý vychádza na marec až jún (vrcholí zvyčajne v máji). Takmer všade v Rwande sa káva spracováva premývaním. Zásluhu na tom majú značné investície do komunitných premývacích staníc, ktoré sú schopné spracovávať nespočetne množstvo unikátnych mikrolotov.

Jedným z nich je Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba z regiónu Gisenyi, ktorý sa kávou preslávil po všetkých stránkach. Pestuje ju vo vynikajúcej kvalite, dokáže ju skvelo spracovať a navyše ponúka príležitosť turistom a záujemcom o kávu pozrieť si plantáže a byť aspoň na chvíľu súčasťou voňavého príbehu rwandskej kávy. Práve tam, v údolí Albertine Rift (v ktorom za návštevu stojí aj jazero Kivu, jedno z najhlbších a najväčších na svete) sa nachádza plantáž, kde jej úrodu môžete ochutnať.
Divoká krajina mikroregiónu Albertine Rift poskytuje kávovníkom vynikajúce podmienky. Ich plody sú spracovávané v stanici Cañege, ktorá sa stará o úrodu približne 1 200 malých poľnohospodárov z okolia. Starostlivo zozbierané bobule sú najprv ponorené do vodného kúpeľa, v ktorom zostávajú 16-36 hodín. Vďaka vode zmäknú a napučia. Potom sú nasypané do premývacích zariadení, ktoré ich ľahko zbavia šupky a dužiny. Uvoľnené kávové zrnká robotníci premiestnia do nádrží s čistou vodou a nechajú ich 36 hodín fermentovať. Zrno sa tým zbaví posledných zvyškov vlákien, čomu napomôže ešte záverečné "otryskanie" vodou. Nakoniec je káva rozložená na betónové pláty a usušená priamym slnkom.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


KONGO LATUMBA AA - zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KONGO LATUMBA AA - zrnková káva

Kongo prežíva kávovú renesanciu. Po desaťročných občianskych konfliktov sa malí farmári vracajú na výslnie a vysielajú do sveta jasný signál: Počítajte s nami, káva z Konga je očarujúca! Baristi zo Spojených štátov, kam väčšia časť kongského zberu putuje, kívajú súhlasne hlavami. Kongo je miestom, kde sa rodia skutočné špeciality. Ako napríklad Latumba AA s intenzívnou vôňou a chuťou červených pomarančov, černíc, cukrovej trstiny aj kardamomu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
47,62 € /1000 g 4,76 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 26. 1. 2022

Nepal Mount Everest Supreme BIO - zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

Nepal Mount Everest Supreme BIO - zrnková káva

Vedeli ste, že aj pod Everestom rastie káva? A že chutí skvelo a vonia báječne? Býva popisovaná ako rustikálna, s miernou až strednou kyslosťou. Tá najkvalitnejšia, z regiónu Nuwakot, je pestovaná v tieni. Bobule preto dozrievajú dlhšiu dobu a káva získava plnú, silnú chuť. Vyskúšajte, čo sa pod veľhorami urodilo tentoraz. Iste vás poteší skvelá kvalita a interesantná chuť nepálskych kávových zŕn. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
81,02 € /1000 g 8,10 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 26. 1. 2022

PAPUA NOVA GUINEA BAROIDA ESTATE HIGHLANDS - Micro Lot
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

PAPUA NOVA GUINEA BAROIDA ESTATE HIGHLANDS - Micro Lot

Je mladá a plná elánu. Plantáž v Baroida Estate sa dostáva do centra pozornosti, jej káva je totiž viac než interesantná. Pokiaľ máte radi mliečnu čokoládu, jahody a pomaranče, prídete si na svoje. O to viac, že ​​ide o mikrolot, teda kávu s jasne daným pôvodom, opatrovanú a dostupnú len v malom množstve. Arabika z vysokých hôr Papuy Novej Guiney poteší aj najmaškrtnejšie jazýčky. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
38,39 € /1000 g 3,84 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 26. 1. 2022
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »