Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Kód: 1633

Väčšina rwandských plantáží je položená vysoko v horách a tá, z ktorej sme priviezli mikrolot Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, nie je výnimkou. Práve kopce, ich klíma a pôda prepožičiavajú zrnu jedinečnú chuť a arómu. V tomto prípade vás čaká stretnutie s divokými kvetinami, zelenými jablkami, citrusmi a tmavými bobuľami. Farma v regióne Gisenyi sa stará o jedinečnú kávu so zvláštnou pozornosťou.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
55,00 € /1000 g 5,50 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do pondelok, 5. 12. 2022
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Rwanda
Odroda
Odroda:
Red Bourbon
Región
Región:
Gisenyi, Muteteli
Nadm. výška
Nadm. výška:
1700 - 2200m
Chuť
Chuť:
Ovocie, Květy
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Zrnková káva Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba je chuťovo mnohovrstevnatá, ale veľmi vyvážená a harmonická. Mäkké, krémové telo ozvláštňujú tóny kvetín, šťavnatých zelených jabĺk, sviežich citrónov a pomarančov aj tmavého bobuľovitého ovocia. To všetko je korunované karamelovým záverom.
Kompozícia tohto mikrolotu sa krásne prejaví pri príprave na filtri, rozmanitosť chutí si užijete z moka kanvičky alebo aeropresu, ale chybu rozhodne neurobíte ani prípravou v pákovom kávovare.

Pôvod kávy

História rwandského kávového priemyslu je veľmi pohnutá na jednej strane a monumentálne na strane druhej. Káva sa do Rwandy dostala v roku 1904, kedy ju priviezli misionári, a veľmi rýchlo sa stala jednou z najdôležitejších trhových plodín krajiny. Spočiatku išlo síce o produkciu nižšej kvality, avšak svojich záujemcov si našla. Keď krajina získala v roku 1962 nezávislosť, dostal sa kávový priemysel do hlbokej krízy. Farmári sa ale nevzdali a svoju pozornosť začali upínať smerom ku kávam kvalitným až špičkovým. Stavili na jedinečné prírodné podmienky, dlhodobú skúsenosť a vysoko akostné kríky. Znovuzrodenie kávového priemyslu podporila tiež jednotná národná stratégia.

V súčasnej dobe existuje v Rwande vyše 450 tisíc drobných pestovateľov kávy, ktorí sa v úplnej väčšine venujú odrode Arabica Bourbon vynikajúcej hladkým, krémovým až zamatovým telom s nádychom citrusov a dochuťou karamelu. Rwanda sa vďaka nej dostala do tridsiatky najväčších producentov kávy na svete, a dlžno dodať, že jej produkcia patrí k veľmi kvalitným.

Vegetačné obdobie začína v septembri alebo v októbri a pokračuje až do zberu, ktorý vychádza na marec až jún (vrcholí zvyčajne v máji). Takmer všade v Rwande sa káva spracováva premývaním. Zásluhu na tom majú značné investície do komunitných premývacích staníc, ktoré sú schopné spracovávať nespočetne množstvo unikátnych mikrolotov.

Jedným z nich je Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba z regiónu Gisenyi, ktorý sa kávou preslávil po všetkých stránkach. Pestuje ju vo vynikajúcej kvalite, dokáže ju skvelo spracovať a navyše ponúka príležitosť turistom a záujemcom o kávu pozrieť si plantáže a byť aspoň na chvíľu súčasťou voňavého príbehu rwandskej kávy. Práve tam, v údolí Albertine Rift (v ktorom za návštevu stojí aj jazero Kivu, jedno z najhlbších a najväčších na svete) sa nachádza plantáž, kde jej úrodu môžete ochutnať.
Divoká krajina mikroregiónu Albertine Rift poskytuje kávovníkom vynikajúce podmienky. Ich plody sú spracovávané v stanici Cañege, ktorá sa stará o úrodu približne 1 200 malých poľnohospodárov z okolia. Starostlivo zozbierané bobule sú najprv ponorené do vodného kúpeľa, v ktorom zostávajú 16-36 hodín. Vďaka vode zmäknú a napučia. Potom sú nasypané do premývacích zariadení, ktoré ich ľahko zbavia šupky a dužiny. Uvoľnené kávové zrnká robotníci premiestnia do nádrží s čistou vodou a nechajú ich 36 hodín fermentovať. Zrno sa tým zbaví posledných zvyškov vlákien, čomu napomôže ešte záverečné "otryskanie" vodou. Nakoniec je káva rozložená na betónové pláty a usušená priamym slnkom.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BURUNDI KINYOVU PROFILE zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BURUNDI KINYOVU PROFILE zrnková káva

Páči sa vám trocha exotiky? Citrusy a škoricu zabalené v kávovom rúchu sme priviezli zo samého srdca Afriky. Pre tropické Burundi ležiace na severovýchodnom brehu jazera Tanganika je káva hlavným exportným artiklom. Miestni farmári jej kvalite preto venujú veľkú pozornosť, čo dokladá aj táto stopercentná arabika. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
36,50 € /1000 g 3,65 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do pondelok, 5. 12. 2022

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot

Etiópia a káva jedno sú. Tento mikrolot zo slávneho regiónu Sidamo prinesie do vašej šálky výraznejšiu sviežosť, na ktorej pozadí sa objavia sladkasté čučoriedky, exotický ananás a šťavnaté slivky. Arabike bratov Asefa a Mulugeta Dukamocov nechýba vyváženosť a vrstevnatosť, chuťový profil je krásny, komplexný. Skrátka jedinečné zrno pre deň, ktorý si chcete užiť plnými dúškami. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
39,35 € /1000 g 3,95 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do pondelok, 5. 12. 2022

Keňa AA Nakuru Mutungat - Micro Lot
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

Keňa AA Nakuru Mutungat - Micro Lot

Kenská káva patrí k najlepším na svete. Máva bohaté telo, vysokú kyselinku, intenzívnu chuť a lahodnú arómu. Áno, presne taký je mikrolot Keňa AA Nakuru Mutunugat z oblasti sopiek a jazier. Chutí po ríbezliach, marhuliach, čerešniach a hrozne, nájdete v ňom aj šťavnaté granátové jablko. Vyrástol na plantáži obhospodarovanej Kibirigwi Farmers Cooperative Society, takže dostal nielen špičkovú starostlivosť, ale aj vlastný rodokmeň. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
46,25 € /1000 g 4,60 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do pondelok, 5. 12. 2022

Prezerali ste


Degustačný balíček ZELENÉ KÁVY
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

Degustačný balíček ZELENÉ KÁVY

10,15 € s DPH
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »