Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 15,00 € a máte ho zadarmo.
 
15,00 €

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Kód: 1633

Väčšina rwandských plantáží je položená vysoko v horách a tá, z ktorej sme priviezli mikrolot Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, nie je výnimkou. Práve kopce, ich klíma a pôda prepožičiavajú zrnu jedinečnú chuť a arómu. V tomto prípade vás čaká stretnutie s divokými kvetinami, zelenými jablkami, citrusmi a tmavými bobuľami. Farma v regióne Gisenyi sa stará o jedinečnú kávu so zvláštnou pozornosťou.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
48,68 € /1000 g 4,87 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 24. 6. 2021
Neplaťte poštovné! Pridajte 15,00 € a máte ho zadarmo.
 
15,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Rwanda
Odroda
Odroda:
Red Bourbon
Región
Región:
Gisenyi, Muteteli
Nadm. výška
Nadm. výška:
1700 - 2200m
Chuť
Chuť:
Ovocie, Květy
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Zrnková káva Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba je chuťovo mnohovrstevnatá, ale veľmi vyvážená a harmonická. Mäkké, krémové telo ozvláštňujú tóny kvetín, šťavnatých zelených jabĺk, sviežich citrónov a pomarančov aj tmavého bobuľovitého ovocia. To všetko je korunované karamelovým záverom.
Kompozícia tohto mikrolotu sa krásne prejaví pri príprave na filtri, rozmanitosť chutí si užijete z moka kanvičky alebo aeropresu, ale chybu rozhodne neurobíte ani prípravou v pákovom kávovare.

Pôvod kávy

História rwandského kávového priemyslu je veľmi pohnutá na jednej strane a monumentálne na strane druhej. Káva sa do Rwandy dostala v roku 1904, kedy ju priviezli misionári, a veľmi rýchlo sa stala jednou z najdôležitejších trhových plodín krajiny. Spočiatku išlo síce o produkciu nižšej kvality, avšak svojich záujemcov si našla. Keď krajina získala v roku 1962 nezávislosť, dostal sa kávový priemysel do hlbokej krízy. Farmári sa ale nevzdali a svoju pozornosť začali upínať smerom ku kávam kvalitným až špičkovým. Stavili na jedinečné prírodné podmienky, dlhodobú skúsenosť a vysoko akostné kríky. Znovuzrodenie kávového priemyslu podporila tiež jednotná národná stratégia.

V súčasnej dobe existuje v Rwande vyše 450 tisíc drobných pestovateľov kávy, ktorí sa v úplnej väčšine venujú odrode Arabica Bourbon vynikajúcej hladkým, krémovým až zamatovým telom s nádychom citrusov a dochuťou karamelu. Rwanda sa vďaka nej dostala do tridsiatky najväčších producentov kávy na svete, a dlžno dodať, že jej produkcia patrí k veľmi kvalitným.

Vegetačné obdobie začína v septembri alebo v októbri a pokračuje až do zberu, ktorý vychádza na marec až jún (vrcholí zvyčajne v máji). Takmer všade v Rwande sa káva spracováva premývaním. Zásluhu na tom majú značné investície do komunitných premývacích staníc, ktoré sú schopné spracovávať nespočetne množstvo unikátnych mikrolotov.

Jedným z nich je Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba z regiónu Gisenyi, ktorý sa kávou preslávil po všetkých stránkach. Pestuje ju vo vynikajúcej kvalite, dokáže ju skvelo spracovať a navyše ponúka príležitosť turistom a záujemcom o kávu pozrieť si plantáže a byť aspoň na chvíľu súčasťou voňavého príbehu rwandskej kávy. Práve tam, v údolí Albertine Rift (v ktorom za návštevu stojí aj jazero Kivu, jedno z najhlbších a najväčších na svete) sa nachádza plantáž, kde jej úrodu môžete ochutnať.
Divoká krajina mikroregiónu Albertine Rift poskytuje kávovníkom vynikajúce podmienky. Ich plody sú spracovávané v stanici Cañege, ktorá sa stará o úrodu približne 1 200 malých poľnohospodárov z okolia. Starostlivo zozbierané bobule sú najprv ponorené do vodného kúpeľa, v ktorom zostávajú 16-36 hodín. Vďaka vode zmäknú a napučia. Potom sú nasypané do premývacích zariadení, ktoré ich ľahko zbavia šupky a dužiny. Uvoľnené kávové zrnká robotníci premiestnia do nádrží s čistou vodou a nechajú ich 36 hodín fermentovať. Zrno sa tým zbaví posledných zvyškov vlákien, čomu napomôže ešte záverečné "otryskanie" vodou. Nakoniec je káva rozložená na betónové pláty a usušená priamym slnkom.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


PAPUA NOVA GUINEA (PNG) Sigri Estate zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

PAPUA NOVA GUINEA (PNG) Sigri Estate zrnková káva

Polonahí domorodci, nebezpečné krokodíly a bublajúce sopky? Áno, aj taká je Papua Nová Guinea. My vám z nej privážame ochutnávku o poznanie lákavejšiu. Káva, ktorá vyrástla vo vyhlásenom regióne Eastern Highlands, je rovnako ako rovníková krajina pikantná a voňavá. Na pestovanie vysoko akostnej arabiky sa zameriavajú malé rodinné plantáže. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
34,63 € /1000 g 3,46 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 24. 6. 2021

15% ZĽAVA
HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot

V jej vôňi spoznáte jazmín, v chuti tropické ovocie. Kto si pripraví Geishu, dočká sa veľmi aromatického a kvetinovo láskavého zážitku. Jedinečná káva pochádzajúca z etiópskej dediny Gesha má čím ďalej tým viac priaznivcov. Trinidadskí farmári sa o ňu starajú s vášňou a minimálnymi dopadmi na životné prostredie. Doprajte si prepychový zážitok. Geisha z kopcov Hondurasu je káva pre výnimočné okamihy, kráľovná medzi všetkými. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..

VÝCHODNÝ TIMOR - zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

VÝCHODNÝ TIMOR - zrnková káva

Malá rozlohou, veľká láskou ku káve. Východný Timor je krajina s neľahkým osudom. Napriek tomu svetu dáva kávu výnimočnej kvality a dokonalej chuti. Unikátne hybridné kávovníky pestujú vidiecki farmári odkázaní na zastaranú infraštruktúru a kolísavú ekonomiku. Našťastie majú silné ruky a dostatok skúseností. Výsledkom sú kávové zrná, ktoré popredný špecialista Alf Kramer označil ako "among the top 1% in quality and price worldwide". Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
30,54 € /1000 g 3,05 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 24. 6. 2021
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »