

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Pôvod kávy
História rwandského kávového priemyslu je veľmi pohnutá na jednej strane a monumentálne na strane druhej. Káva sa do Rwandy dostala v roku 1904, kedy ju priviezli misionári, a veľmi rýchlo sa stala jednou z najdôležitejších trhových plodín krajiny. Spočiatku išlo síce o produkciu nižšej kvality, avšak svojich záujemcov si našla. Keď krajina získala v roku 1962 nezávislosť, dostal sa kávový priemysel do hlbokej krízy. Farmári sa ale nevzdali a svoju pozornosť začali upínať smerom ku kávam kvalitným až špičkovým. Stavili na jedinečné prírodné podmienky, dlhodobú skúsenosť a vysoko akostné kríky. Znovuzrodenie kávového priemyslu podporila tiež jednotná národná stratégia.
V súčasnej dobe existuje v Rwande vyše 450 tisíc drobných pestovateľov kávy, ktorí sa v úplnej väčšine venujú odrode Arabica Bourbon vynikajúcej hladkým, krémovým až zamatovým telom s nádychom citrusov a dochuťou karamelu. Rwanda sa vďaka nej dostala do tridsiatky najväčších producentov kávy na svete, a dlžno dodať, že jej produkcia patrí k veľmi kvalitným.
Vegetačné obdobie začína v septembri alebo v októbri a pokračuje až do zberu, ktorý vychádza na marec až jún (vrcholí zvyčajne v máji). Takmer všade v Rwande sa káva spracováva premývaním. Zásluhu na tom majú značné investície do komunitných premývacích staníc, ktoré sú schopné spracovávať nespočetne množstvo unikátnych mikrolotov.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot
