

SLANÝ KARAMEL zrnková káva
Spojili sme vynikajúcu stredoamerickú kávu so skvostnou prírodnou arómou. Výsledkom je Slaný karamel, ktorý vás bude baviť. Kávovým zrnkám ochuteným atraktívnymi tóny praženého cukru so smotanou a niekoľkými zrnkami morskej soli prepadnete okamžite. Či už je pre vás káva denným spoločníkom alebo záležitosťou pre mimoriadne chvíle, nezabudnite túto vymazlenú pochúťku vyskúšať.
Zloženie
Arabica, Aróma prírodná, KaramelCrema a chuť kávy
Ochutená zrnková káva Slaný karamel je postavená na honduraskej káve z regiónu Marcali. To samo o sebe je známkou vysokej kvality, pretože ide o kávu označovanú ako najlepšiu v celom Hondurase. Jej chuť je prirodzene karamelová, prebleskujú v nej tóny tropického ovocia. Náš pražiar jej dodal ďalšiu atraktívnu vrstvu - niekoľkými kvapkami prírodnej arómy podčiarkol jej "karamelovosť" a navrch obrazne prisypal pár zrniečok morskej soli. Výsledok? Káva sladko-slaná, svieža a nevšedná.
Pôvod kávy
Zrno, ktoré bolo pre túto kávu použité, pochádza z tradičného honduraského kávového regiónu Marcali. Stojí za zmienku, že práve Marcali sa môže pochváliť vôbec prvou chránenou značkou deklarujúcou pôvod kávy.
Honduras je jedným z najväčších kávových výrobcov v Latinskej Amerike. V rokoch 2017-2019 prispeli jej farmári k celosvetovému objemu kávy asi 7,5 miliónmi 60kilogramových vriec. Káva je napokon pre ekonomiku krajiny mimoriadne dôležitou komoditou, a to už od konca 19. storočia, kedy v Hondurase vznikalo značné množstvo menších kávových plantáží. Prírodné podmienky pestovaniu kávovníkov nahrávajú, aj keď v niektorých oblastiach bojujú farmári s častými dažďami, čo sťažuje sušenie kávy na betónových terasách. Preto sa dnes už rad spracovateľov spolieha na solárne sušiarne alebo skleníky.
V regióne Marcali sú plantáže vysádzané v nadmorskej výške 1 200 - 1 600 metrov, kávové čerešne tamojší robotníci zberajú od decembra do apríla. Spracovávajú ich premývaním, to znamená, že plody nasypú do nádrží s vodou a pretláčaním cez plechy ich zbavia šupky. Potom kávu premiestnia do sudov (opäť naplnených vodou) a nechávajú niekoľko hodín fermentovať. Prirodzený proces rozpustí dužinu obaľujúcu zelené kávové zrnká. Tie je nakoniec potrebné usušiť, vytriediť a zabaliť.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní.
Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbelanie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























16. 6.
8. 3.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
