

SMOTANOVÁ rozpustná káva
Keď si chceme naozaj dopriať, pridáme do kávy pár lyžičiek smotany. Tentoraz nemusíte mať výčitky svedomia - Smotanová rozpustná káva nie je žiadna kalorická bomba! Napriek tomu má lahodne hladkú chuť, je príjemne sladkastá a plná. Obľúbili si ju kancelárski ťahúni, ale tiež prepracované pani učiteľky a unavení pekári.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, ArómaCrema a chuť kávy
Táto káva je kombináciou 80 percent arabiky a 20 percent robusty, preto v jej chuti nájdeme ako harmonicky vyvážené a plné telo, tak jemnú kyslosť. Pretože bola vyrobená z ekvádorských kávových zŕn, má krásnu ovocnú tóninu. Je príjemným protikladom smotanovej arómy a vzájomne vytvárajú lahodnú kompozíciu.
Pôvod kávy
Aby sme sa dopátrali k pôvodu tejto instantnej kávy, musíme sa vypraviť do juhoamerického Ekvádoru. Pod Andami, v údolí Cuxibamba, nájdeme desiatky malých kávových plantáží. Jej majiteľmi sú drobní poľnohospodári, pre ktorých je pestovanie kávovníkov jedinou obživou. Preto sa o nich starajú s maximálnym nasadením. Sopečná pôda a časté dažde vytvárajú pre rast týchto ovocných drevín prijateľné podmienky. Prvá úroda kávových bobúľ sa zberá 3-5 rokov od zasadenia rastliniek. Tie sú veľmi citlivé na mráz, ale aj zle znášajú ostré slniečko. Preto sa často vysádzajú do tieňa vysokých stromov.
Po zbere sa kávové čerešne spracovávajú takzvaným premývaním. Výsledkom sú zelené zrnká, ktoré putujú do praženie. Výroba rozpustnej kávy je v podstate jednoduchá. Najčastejšie sa používa vymrazovanie, menej často potom rozprašovanie. Naša káva je vyrobená prvým spôsobom - upražené zrnká sú pomleté a extrahované, ako keď si doma varíme kávu. Výsledný "nápoj" sa redukuje na vysokopercentný koncentrát. Tu prichádza k slovu sublimácia (prechod pevného skupenstva do plynného): tekutina je zmrazená a potom sublimáciou zbavená vody. A instantné kávové kryštáliky sú na svete!
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte hrnček s obsahom 150 ml.
- Použite pol až 1 lyžičku kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriacia voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























Energetická hodnota: | 520 kJ/125 kcal |
Tuky: | 0.2 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 2.6 g |
z toho cukry: | 2.6 g |
Vláknina: | 24.8 g |
Bielkoviny: | 15.9 g |
Soľ: | 0.1 g |
7. 2.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva

CAPPUCCINO rozpustná káva
