

SMOTANOVÁ zrnková káva
Kto túži po nežnom objatí, zamatovom pohladení a labužníckom zážitku, pridá si do šálky kvalitnej juhoamerickej kávy trochu sladkej smotany. Kto hľadá niečo skutočne extra, kúpi si kávu rovno so smotanovou príchuťou. Príjemná stopercentná arabika z dielne nášho majstra pražiara patrí do Top ten. Kúpte si rovno veľké balenie!
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Smotanová zrnková káva je mimoriadne lahodná a jemná. Pretože ide o aromatizovanú peruánsku arabiku, spoznáme v nej typickú sladkosť, delikátnu plnosť a zamatovú harmóniu. Obľúbené tóny juhoamerickej plantážovej kávy smotanová príchuť dokonale dopĺňa. Crema je jemná, ale hustá, kompaktná a elastická.
Pôvod kávy
Veľhory, ktoré sa tiahnu cez celú Južnú Ameriku, nie sú len oblasťou snehu a ľadu. Na ich úbočiach pestujú drobní farmári okrem fazule a zemiakov tiež kávu. Malé políčka vo vysokých Andách sú ťažko prístupné, preto sa k nim akékoľvek hnojivá a ošetrujúce postreky dajú dopraviť veľmi ťažko. Poľnohospodári sú navyše skutočne chudobní, priemyselne vyrábané preparáty bývajú nad ich finančné možnosti. Z toho dôvodu je vysokohorská káva z Peru považovaná za organickú, hoci žiadny certifikát farmári nezískavajú.
Kávovníky odrody Typica nevynikajú veľkou výnosnosťou, ich plody sa ale tešia mimoriadnej obľube. Zrnková káva z regiónu Puno je radená medzi najkvalitnejšie kávy sveta. Zber prebieha v podstate celoročne, podľa toho, ako dozrievajú kávové čerešne. Do 24 hodín po natrhaní musia byť spracované. Pre peruánsku kávu je typické takzvané premývanie. Na kilogram kávy sa spotrebuje 130-150 litrov vody. Kávové bobule sa do nej nasypú a pretlačia špeciálnymi plechmi, ktoré ich zbavia dužiny. Zrnká sa potom vo vode asi 36 hodín fermentujú. Sušenie prebieha na slnku, alebo v sušiarňach.
K ochuteniu zrnkovej kávy pristupuje pražiar tesne pred pražením. Zelené zrnká postrieka nosným olejom a potom citlivo upraží. Aróma tak prenikne celým zrnkom a vydrží v ňom skutočne dlho.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VANILKOVÁ zrnková káva

ORECHOVO-KRÉMOVÁ zrnková káva
