

UGANDA AA MOUNT RWENZORI zrnková káva
Úplne hore je kráľovstvo snehu a ľadu. Ale pod Rwenzori Mountains vo východnej rovníkovej Afrike sa zelenajú dažďové pralesy a modrajú rieky aj potôčiky. Väčšina územia fascinujúceho pohoria je vyhlásená národným parkom. Tam niekde, v nadmorskej výške cez 1000 metrov, pestujú roľníci kakaovníky plodiaci kávu bohatej a harmonickej chuti. Čerstvo pražená dvojáčková Arabika vás jediným dúškom odnesie pod africké ľadovce.
Zloženie
Arabica 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Plantážna káva Uganda AA Ruwenzori poteší priaznivca nápojov s miernejšou aciditou a bohatou, ovocnou chuťou. Do chute sa prelína nádych pražených orechov s nugátom. Hovorí sa, že presne takto chutí a vonia Stredná Afrika - farebne, pri tom jemne a harmonicky. Tešiť sa môžete aj na kompaktnú, stredne vysokú penu.
PÔVOD KÁVY
Znalci tvrdia, že káva z Ugandy má veľkú budúcnosť. Pokiaľ ste o nej doteraz nepočuli, môže vás jej pôvod zaujímať. Tak teda: Uganda hraničí s Keňou, Južným Sudánom, Demokratickou republikou Kongo, Rwandou a Tanzániou. Jej názov pochádza z domorodého Buganda a často býva označovaná ako "perla Afriky". Leží v povodí Nílu, ktorý je napojený jednej z riek z ľadovca v Rwenzori Mountains.
Priemerná nadmorská výška sa v tejto krajine pohybuje okolo 1100 metrov. Väčšinu plochy Ugandy ovplyvňujú obrovské vodné plochy (jazera Kyoga, Albert, Edward, George, Victoria). Pokiaľ ide o prírodnú rozmanitosť, stačí poznamenať, že na území Ugandy sa nachádza 60 chránených oblastí vrátane 10 národných parkov. Ale aj tak je ekologická stabilita podľa vedcov dlhodobo narušovaná globálnym otepľovaním planéty.
Podnebie je samozrejme tropické. V oblastiach pokrytými pralesmi sa vyskytujú celoročne zrážky, na severe naopak, nie sú nezvyčajné dlhé obdobia sucha.
>Mount Ruwenzori (Rwenzori Mountains) podľa ktorých je táto káva pomenovaná, leží na hranici deliacej Ugandi a Demokratickej republiky Kongo. Jeho najvyššie vrcholy (nad 5 tisíc metrov nad morom) sú trvalo pokryté snehom a ľadom. Kto by stúpal od päty pohoria, prešiel by tropickým dažďovým pralesom, alpskými lúkami, horským lesom, zóny bambusov aj vresovisku. Nakoniec by stál na jednom zo 43 ľadovcov, ktoré pokrývajú 7,5 km2
Kávovníky v Ugande sú pestované na sopečnej pôde, v tieni stromov, prospieva im tu veľmi dobre. Zbierajú sa zvyčajne od marca do apríla a od augusta do novembra. Ich plody spracovávajú farmári mokrou metódou, sušia ich na slnku. O kvalite kávy sa stará Ugandská kávová asociácia, ktorá zaisťuje tiež jej spracovanie a predaj na trhoch. Káva je pre Ugandu najvýznamnejšou exportnou plodinou.
Značka AA v názvu kávy odkazuje na mimoriadne veľké zrná.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou o teplote cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva
