

VANILKOVO-ORECHOVÁ zrnková káva
Urobte si z neobľúbenej činnosť milovaný rituál. Vyplňovanie excelovských tabuliek, spájanie hromady ponožiek alebo dlhá cesta autom už nemusí byť vašou nočnou morou. Keď si k nim uvaríte vanilkovo-orechovú dobrotu, nebudete chcieť nikdy skončiť. Vychutnávajte si čarovné tóny stopercentnej arabiky a bavte sa!
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Vanilka, oriešky a káva - ako inak, než skvostne, môže chutiť taký nápoj. Jeho základ tvorí plantážová vysokohorská arabika spracovaná premývaním. Preto v nej nájdeme ovocné tóny a ľahkou sladkosťou. Crema je jemná, ľahká a zároveň hustá a kompaktná.
Pôvod kávy
Káva z Peru Puno sa vo svete objavuje vyše dvesto rokov. Skvelé pôdne a klimatické podmienky Ánd jej dodávajú žiadané chuťové a aromatické vlastnosti, šikovné ruky skúsených poľnohospodárov sú zasa zárukou vysokej kvality spracovania. Je pravdou, že až 98 percent farmárov v oblasti sú maloroľníci. To ale nič neuberá na ich kvalite.
Práve naopak. Káva je ich hlavnou obživou. Na plantážach pracujú s celými rodinami. Pretože od nich kávu vykupujú malí odberatelia, ako napríklad my, nemusia ísť s kvalitou ani cenou pod únosnú hranicu. To v prípade veľkých plantáží, ktoré dodávajú kávu nadnárodným koncernom, neplatí.
Káva sa z kávovníkov (Coffea arabica) žne priebežne po celú dobu vegetácie. Tým sa eliminuje počet nezrelých zrniek v zbere. V Puno volia drahšiu a náročnejšiu variantu spracovania kávových bobúľ, takzvané premývanie. Jeho výsledkom je ale káva s vysokou kvalitou a dlhou trvanlivosťou. Premývanie (fully-washed, wet-porcessed) začína nasypaním kávových čerešní do špeciálnych nádob s vodou. V nich sú oddelené nekvalitné plody, dobré sa strojovo zbavia dužiny. Nasleduje fermentácia v kvasných nádobách a sušenie buď na slnku, alebo v sušiarňach.
Ochucovanie kávy je na pleciach nášho skúseného pražiara. Zrnká postrieka nosným olejom s prírodnou arómou a až potom upraží. Lacnejší postup (najprv praženie, potom pridanie arómy) nezaručí dlhodobé uchovanie vône a príchute.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

TIRAMISU zrnková káva
