Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Venezuela Maracaibo - zrnková káva

Kód: 1940

Arabika Venezuela Maracaibo vás očarí sladkými tónmi a ľahko bohatou chuťou. Pochádza zo severozápadu Venezuely, kde kávu farmári spracovávajú obvykle mokrou metódou. Vďaka nej získava ďalší, ľahko svieži charakter. Podčiarknete ho prípravou na filtri, v aeropresse alebo moka kanvičke. Na letné dni odporúčame cold brew.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Venezuela
Odroda
Odroda:
Bourbon
Región
Región:
Maracaibo
Nadm. výška
Nadm. výška:
300-1520
Chuť
Chuť:
Svieža, Sladká
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Venezuela Maracaibo ponúka sladkú chuť, vyváženú aciditu a hladký záver. Pri starostlivej degustácii zaznamenáte príjemnú sviežosť. Crema je jemná, kompaktná, nie príliš vysoká.

Arabika je vhodná na väčšinu príprav. Môžete si ju dopriať filtrovanú, ako espresso alebo macerovanú. Dlhým kontaktom so studenou vodou zo seba vydá ešte jemnejšie a farebnejšie tóny.

Pôvod kávy

Venezuela, konkrétne oblasť Premontanne v Andách, je s kávou spájaná od konca 18. storočia. Zásluhu na tom má jezuitský kňaz José Gumilla, ktorý kávovníky do oblasti priviezol v roku 1732. Odvtedy sa výroba kávy v krajine rozšírila, okrem iného zásluhou veľkého dopytu a dostupnej pracovnej sily. Pôvodne ju farmári vyvážali do Brazílie, ale postupne sa Venezuela stala na kávovom trhu samostatným hráčom.

Kávovníkové plantáže sa nachádzajú predovšetkým na pobreží a v západnej časti Ánd. Dôležitými faktormi pre úspešnú produkciu sú kvalitná pôda a dostatok vlhkosti. V oblasti Ánd sa kávovníky vysádzajú tak, aby boli chránené pred slnkom korunami urastených stromov. V tieni dozrievajú kávové čerešne pomalšie a majú teda dostatok času na vytvorenie zŕn plnej, bohatej chuti.

Najčastejšie je možné na kávovníky naraziť vo výške 300 až 1 520 metrov nad morom, obzvlášť úrodné oblasti sa nachádzajú vo vrchovinách, ako je Táchira, Mérida a Trujillo. Odtiaľ ich obchodníci posielajú do prístavu Maracaibo. Podľa neho má táto arabika meno.

Pre Venezuelu sú typické čiastkové kávové odrody ako napríklad Cucuta, Mérida, Trujillo a Tachira. Základným kávovníkom, ktorý ale tamojší farmári pestujú, je stále arabika (Coffea arabica L.). Najviac kávy na farmách vyrobia od decembra do januára, export je potom smerovaný do obdobia od októbra do mája. Kávu, ktorú Venezuelčania nevypijú sami, vyvážajú do USA, Nemecka a Belgicka.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »