

Venezuela Maracaibo - zrnková káva
Arabika Venezuela Maracaibo vás očarí sladkými tónmi a ľahko bohatou chuťou. Pochádza zo severozápadu Venezuely, kde kávu farmári spracovávajú obvykle mokrou metódou. Vďaka nej získava ďalší, ľahko svieži charakter. Podčiarknete ho prípravou na filtri, v aeropresse alebo moka kanvičke. Na letné dni odporúčame cold brew.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Venezuela Maracaibo ponúka sladkú chuť, vyváženú aciditu a hladký záver. Pri starostlivej degustácii zaznamenáte príjemnú sviežosť. Crema je jemná, kompaktná, nie príliš vysoká.
Arabika je vhodná na väčšinu príprav. Môžete si ju dopriať filtrovanú, ako espresso alebo macerovanú. Dlhým kontaktom so studenou vodou zo seba vydá ešte jemnejšie a farebnejšie tóny.
Pôvod kávy
Venezuela, konkrétne oblasť Premontanne v Andách, je s kávou spájaná od konca 18. storočia. Zásluhu na tom má jezuitský kňaz José Gumilla, ktorý kávovníky do oblasti priviezol v roku 1732. Odvtedy sa výroba kávy v krajine rozšírila, okrem iného zásluhou veľkého dopytu a dostupnej pracovnej sily. Pôvodne ju farmári vyvážali do Brazílie, ale postupne sa Venezuela stala na kávovom trhu samostatným hráčom.
Kávovníkové plantáže sa nachádzajú predovšetkým na pobreží a v západnej časti Ánd. Dôležitými faktormi pre úspešnú produkciu sú kvalitná pôda a dostatok vlhkosti. V oblasti Ánd sa kávovníky vysádzajú tak, aby boli chránené pred slnkom korunami urastených stromov. V tieni dozrievajú kávové čerešne pomalšie a majú teda dostatok času na vytvorenie zŕn plnej, bohatej chuti.
Najčastejšie je možné na kávovníky naraziť vo výške 300 až 1 520 metrov nad morom, obzvlášť úrodné oblasti sa nachádzajú vo vrchovinách, ako je Táchira, Mérida a Trujillo. Odtiaľ ich obchodníci posielajú do prístavu Maracaibo. Podľa neho má táto arabika meno.
Pre Venezuelu sú typické čiastkové kávové odrody ako napríklad Cucuta, Mérida, Trujillo a Tachira. Základným kávovníkom, ktorý ale tamojší farmári pestujú, je stále arabika (Coffea arabica L.). Najviac kávy na farmách vyrobia od decembra do januára, export je potom smerovaný do obdobia od októbra do mája. Kávu, ktorú Venezuelčania nevypijú sami, vyvážajú do USA, Nemecka a Belgicka.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
