

Zelená káva SUPER ŠTÍHLA LÍNIA KOKOS- iba mletá
Chudnutie - večná téma snáď všetkých žien a tiež mnohých mužov. Skúste tentoraz využiť silu prírody a konečne sa zbaviť tých niekoľkých kilogramov, ktoré vás trápia. Zelená káva je odpoveďou pre všetkých, ktorí sa k pohybu dostanú len párkrát týždenne a po večeroch majú chuť na sladké. Znižuje totiž chuť k jedlu a zlepšuje spaľovanie tukov.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Chuť zelenej kávy môžeme prirovnať k jemnému zelenému čaju. Je trochu sladká, horkosť úplne chýba. Aby bola pre konzumenta zelená káva atraktívnejšia, pridali sme k nej kokosovú prírodnú arómu. Chuťový zážitok je umocnený, žiadna z cenných zdraviu prospešných látok sa nestráca. Charakteristickou vlastnosťou zelenej kávy je, že nevytvára takmer žiadnu cremu.
Pôvod kávy
Táto zelená káva vyrástla v Strednej Amerike. Plantáže kávovníkov arabských (Coffea arabica) sa rozkladajú ako v údoliach, tak vo vysokých horách. Kávovník patrí medzi ovocné dreviny a bežne dorastá do výšky 5 - 8 metrov. Pre potreby pravidelnej úrody ho ale farmári udržujú nižšieho vzrastu. Plody vzhľadom aj veľkosťou podobné čerešniam sa trhajú takmer v priebehu celého roka. Dozrievajú totiž postupne v rozmedzí 9-14 mesiacov. Bobule sú zvážané na jedno miesto, kde sú odstránené dužinaté obaly a pergamenové šupky. Pomocou premývania sa z nich vymrštia kávové zrnká, ktoré sa nechávajú až 36 hodín fermentovať v špeciálnych kvasných nádržiach. Zelená káva sa suší na slnku (za neustáleho obracania), v sušiarňach alebo na oboch miestach. Zásadné pre sušenie kávy je zabezpečiť stály prístup vzduchu k zrnkám, aby nemohli plesnivieť. Tým by bola celá úroda pokazená.
Zelená káva sa ďalej už nepraží, zostáva prírodná. Je balená do jutových vriec a putuje na trh. Vďaka tomu, že nie je tepelne upravená, zachováva si maximum zdraviu prospešných látok.
Účinky kávy
Zelená káva je cenená predovšetkým pre vysoký obsah kyseliny chlorogenovej. V menšej miere ju nájdeme taktiež v hruškách, marhuliach, broskyniach, jablkách a artyčokoch. Chemická látka, ktorá je najbežnejším esterom kávovej kyseliny, vyvolala na odbornej pôde veľkú debatu. Takzvaná CGA je totiž označovaná za superspalovač tukov.
Konzumácia zelenej kávy:
- Stimuluje metabolizmus,
- znižuje vstrebávanie cukrov a ich premenu na tuky
- detoxikuje organizmus,
- zvyšuje imunitu,
- znižuje riziko ochorenia cukrovkou,
- podporuje srdcovú aktivitu a krvný obeh,
- lieči ochorenia bakteriálneho pôvodu,
- mierni pocity hladu,
- predchádza únave, zbystruje pozornosť a pomáha zvládať stres.
Pomer množstva kyseliny CGA je 100 000 mg/1kg! Ide o mimoriadne silnú koncentráciu, takýchto hodnôt nedosahuje väčšina priemyselne vyrábaných extraktov, piluliek a tinktúr.
POZOR: Zrnká zelenej kávy sú veľmi tvrdé, na ich mletie je potrebný kvalitný mlynček. Bežne dostupné prístroje môže zelená káva poškodiť. Preto kávu melieme len nahrubo. Prípravu nápoja odporúčame iba zaliatím mletej kávy vriacou vodou, alebo pomocou french pressu.
Ešte viac o zelenej káve nájdete tu.
Ukážka balenia zelenej kávy
Naše zelené kávy sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter zelenej kávy. Zelená káva je vždy balená a hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Na jednu porciu nápoja použite cca 7g kávy (2 kávové lyžičky).
- Zalejte vriacou vodou a asi 5 minút nechajte vylúhovať.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

Zelená káva SUPER ŠTÍHLA LÍNIA KARAMEL- iba mletá

Zelená káva SUPER ŠTÍHLA LÍNIA - ŠKORICA- iba mletá
