Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Biela čokoláda s lyofilizovanou maracujou

Kód: 1925

Maracuja je skvelá vo všetkých formách a kombináciách. Takže sa vôbec nečudujeme, že s bielou čokoládou vytvára dokonale harmonickú a veľmi atraktívnu chuť. Vďaka lyofilizácii nestratilo exotické ovocie nič zo svojich báječných vlastností. Pripravte si lahodný nápoj, upečte muffiny, maškrtte čokoládovo-ovocné kocky len tak. Zakaždým budete nadšení!

Veľké balenia:
Malé balenia:
47,10 € /1000 g 4,70 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Amerika
Chuť
Chuť:
Mliečna biela čokoláda, Maracuja

Zloženie

Cukor, Sušené mlieko, Kakaové maslo, Lyofilizovaná maracuja 3%, Sušené odstredené mlieko, Sójový lecitín, Aróma prírodná

Chuť

Biela čokoláda s lyofilizovanou maracujou v chuti kombinuje kvalitné kakao (podiel kakaového masla je 20%) s mrazom sušenou maracujou. Sladká, mliečna chuť sa vďaka tomu prepája so sviežou, ovocnou. Lákavá kombinácia chutí aj praktické tvarovanie do drobných kociek umožňujú použiť čokoládu na výrobu radu nápojov či dezertov.

Pôvod

Maracuja, tiež známa ako passionfruit, je tropické ovocie obľúbené pre svoj zaujímavý vzhľad, lahodnú chuť a výraznú aromatickú vôňu. Keď maracuju prvýkrát ochutnáte, identifikujete sladkosť a kyslosť, čo pôsobí sviežo a vyvážne. Chuť sladkej, šťavnatej dužiny môžeme popísať ako súbor chutí ananásu, manga a citrusov. Zároveň je maracuja cenená pre svoju výraznú, príjemnú vôňu. Pri troche fantázie sa ňou môžeme nechať odniesť na slnečnú, subtropickú pláž, do pokoja a tepla.

Vďaka bohatej chuti a výraznej aróme sa maracuja stala obľúbenou kulinárskou ingredienciou. Používa sa v dezertoch, nápojoch, koktailoch, omáčkach a exotických pokrmoch. A keď sa spojí s bielou čokoládou, vytvára neodolateľnú kombináciu sladkosti, kyslosti a jemnosti.

Než sa dostaneme k čokoláde, popíšme si spôsob, akým bola dužina maracuje spracovaná. Ide o lyofilizáciu, teda sušenie mrazom. Od bežného sušenia sa tento proces líši tým, že tekutiny neodparuje, ale necháva ich prechádzať z kvapalného stavu rovno do plynného, a to sublimáciou. Jej najväčšou výhodou je, že zachováva všetky senzorické vlastnosti sušeného ovocia a taktiež maximum vitamínov a minerálnych látok.

Výroba bielej čokolády sa od výroby tradičnej tmavej čokolády trochu líši. Biela čokoláda totiž neobsahuje kakaový prášok, ale iba kakaové maslo. Najprv je potrebné získať kakaové bôby (v tomto prípade na plantážach Strednej a Južnej Ameriky aj Afriky). Tie sa zberajú z kakaovníkov, fermentujú a sušia. Potom je nutné bôby pražiť, aby sa uvoľnili ich prirodzené chute a aróma. Po pražení sa bôby melú, čím vzniká kakaová hmota - zložená z kakaa a kakaového masla.

Ako sme si už povedali, biela čokoláda sa vyrába iba z kakaového masla, a to zmiešaním so sušeným mliekom a cukrom. Množstvo sušeného mlieka a cukru je presne regulované, aby sa dosiahla požadovaná sladká a krémová chuť bielej čokolády. Nasleduje ešte celý rad zložitých procesov ako napríklad konchovanie, kedy sa zmes niekoľko hodín zahrieva a mieša. Cieľom je získať hladkú a jemnú konzistenciu čokolády. Zároveň prebieha oxidácia, ktorá pomáha odstrániť horkosť a rozvíjať bohatú arómu čokolády.

Bielu čokoládu s lyofilizovanou maracujou môžete rozpustiť v horúcom mlieku, použiť na výrobu praliniek, krémov, mousse aj ako náplň do liatých ciest.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Kocky čokolády môžete rozpustiť v horúcom mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom…), môžete ich rozmiešať v kaši, alebo použiť pri výrobe dezertov.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutriční hodnoty / 100g čokolády
Energetická hodnota: 2138 kJ/511 kcal
Tuky: 26.8
z toho nasytených : 16
Sacharidy: 60.2
z toho cukry: 60.2
Bielkoviny: 7.2
Vláknina: 0.1
Soľ: 0.25
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

Život je ako bonboniéra... Nebuďte skromní a ponúknite si z nej to najlepšie. Belgické pralinky na vlne kvalitnej plantážovej kávy potešia, povzbudia a pohladia. Ochutiť stopercentnú arabiku z Peru čokoládovou arómou bol nápad priam geniálny. Oceníte ho pri pohodových raňajkách alebo po sviatočnom obede. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
32,75 € /1000 g 3,25 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024

15% ZĽAVA
PERU ANDES GOLD zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

PERU ANDES GOLD zrnková káva

Pre tých, čo sa radi udržujú v tempe, aj pre pravých kaviarenských povaľovačov prinášame bohatý a osobitý gurmánsky zážitok. Šálka juhoamerickej kávy je zdrojom skutočného potešenia - snúbi sa v ňom obľúbená kombinácia sladkej čokolády a ovocia s minimalistickou orieškovou dochuťou. Nízka acidita dáva tejto stopercentnej arabike príjemnú ľahkosť. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
29,35 € /1000 g 24,95 € /1000 g 2,50 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024

TIRAMISU zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

TIRAMISU zrnková káva

Intenzita kávy nesúvisí s obsahom kofeínu. Ale intenzita kulinárskeho zážitku rozhodne súvisí s kvalitou. Pre výrobu aromatizovanej kávy vždy volíme vysoko akostné zrnká. Um majstra pražiara a čisto prírodná aróma z nich stvorí dobrotu bez konkurencie. Tentokrát v štýle typického talianskeho dezertu tiramisu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
31,60 € /1000 g 3,15 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024

Prezerali ste


KOTVIČNÍK VŇAŤ (Tribulus Terrestris) - bylina
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KOTVIČNÍK VŇAŤ (Tribulus Terrestris) - bylina

Veľké balenia:
Malé balenia:
36,75 € /1000 g 3,70 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »