Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY JAVA ORIGIN MLIEČNA 34%

Kód: 1148

Chcete si spraviť krásne ráno? Voňavé, kľudné, sladké? Nie je nič ľahšieho. Zohrejte hrnček mlieka, kľudne sójového, makového alebo mandľového, a vhoďte do nej pár čokoládových šošoviek. Pokiaľ si vyberiete z jávskeho kakaa, dočkáte sa nápoja oblažujúceho telo aj myseľ. Ostrov plný sopiek a budhistických chrámov vyváža do sveta čokoládu doslova excelentnú. Takú, ktorá rozjasní každý deň.

Dodáme do piatku, 28. 2. 2020
UPS Dodáme do 28. 2. 2020 2,49 €
Slovenská pošta Dodáme do 28. 2. 2020 2,49 €
Zasielkovňa Dodáme do 28. 2. 2020 1,79 €
Veľké balenia:
36,85 € s DPH
19,46 € s DPH
11,01 € s DPH
Malé balenia:
5,60 € s DPH
3,35 € s DPH
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Jáva/Indonézia
Región
Región:
Pangadaran
Chuť
Chuť:
Mliečna čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Java 32%, Kakaové maslo, Cukor, Sušené plnotučné mléko, Sójový lecitín, Aróma vanilková

CHUŤ

Vynikajúci chuťový zážitok čaká na každého, kto sa rozhodne pre mliečnu čokoládu Java. Jej farba je svetlá s orientálnou vôňou. V chuti nájdete tóny vanilky s karamelom.

PÔVOD

Na Jávu vraj najlepšie je vyraziť medzi februárom a novembrom. Prší menej a turistov tiež ubúda. Jeden z najľudnatejších ostrovov sveta ponúka prírodné krásy všetkého druhu. Doteraz činné sopky, tajomnú džungľu, sírne jazerá, úchvatné pláže a národné parky. Navštevované sú tiež mnohé chrámy, vtáčie trhy alebo botanické záhrady.

Jeden z ostrovov Indonézie sa nepreslávil iba ako vyhľadávaná destinácia cestovateľov. Jáva je svetoznáma aj vďaka produkcie vynikajúceho kakaa. Patrí k najvýznamnejším vývozným artiklom krajiny a v posledných 25 rokov zaznamenala masívny rast. Podľa odborníkov je spôsobený pribúdaním malých poľnohospodárov, ktorí kakaovníky začínajú pestovať. V súčasnej dobe má Indonézia zhruba 1,5 miliónov hektárov kakaovníkových plantáží. V rokoch 2015/2016 vyrobili indonézsky spracovatelia z kakaových bôbov 350 tisíc ton kakaa.

Pestovanie a hlavne zber kakaovníkov pravých (Theobroma cocoa) je fyzicky značne náročná práca. Nie menej úsilia je potrebné neskôr vyvinúť pri výrobe kakaa a následne čokolády.

Kakaovníky sú stálezelené stromy pochádzajúce z Južnej Ameriky. Dnes sa pestujú v tropickom pásme takpovediac celého sveta. Stromy sa oberajú niekoľkokrát ročne. Majú veľké žlté oválne plody, ktoré pod húževnatou šupkou ukrývajú zvyčajne päť komôr s približne dvojcentimetrovými semenami. Kakaové bôby boli v Južnej Amerike za doby Aztékov tak vzácne, že slúžili ako platidlo.

Ešte ako sa kakaové bôby premenia na kakaový prášok, nechajú ich roľníci niekoľko dní fermentovať, potom ich musia usušiť a prepražiť. A len potom môže úroda putovať do spracovateľského závodu, kde sú bôby rozmleté a lisované. Tým vznikne kakaové maslo a kakaový prášok. Práve tieto dve ingrediencie sú zásadné pre výrobu čokolády. Pridáva sa k nim vanilka, sušené mlieko, cukor a ďalšie zložky. Hmotu treba premiešať, hniesť, konšovať, temperovať... Tak dlho, pokiaľ nevznikne delikátna mliečna čokoláda.

Čokoládové šošovky Java origin mliečna 34% sú vhodné pre vegetariánov a vegánov. Obsahujú 34% kakaovej sušiny.

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín a mlieka.

Skladujte pri teplote 12-20 °C.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota:2 395 kJ / 575 kcal
Tuky:38,4 g
z toho nasytených :23,7 g
Sacharidy:49,1g
z toho cukry:48,5 g
Bielkoviny:7,9 g
Soľ:0,38 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY ARRIBA EKVÁDOR MLIEČNA 39%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY ARRIBA EKVÁDOR MLIEČNA 39%

Odkiaľ nesiete tie bôby? De rio arriba! - Rozhovor medzi švajčiarskym výrobcom čokolády prechádzajúcim sa na hornom toku rieky Guayas a ekvádorským pestovateľmi kakaovníkov celkom iste prebehol. Aspoň podľa legendy. Miestne stromy plodiace semená mimoriadnych vlastností potom dostali priezvisko Arriba. Od tej doby je čokoláda z ekvádorskej odrody kakaovníkov Forastero Arriba považovaná za najkvalitnejšiu na svete. Viac detailov tovaru
Dodáme do piatku, 28. 2. 2020
Veľké balenia:
34,98 € s DPH
18,52 € s DPH
10,47 € s DPH
Malé balenia:
5,37 € s DPH
3,19 € s DPH

15% ZĽAVA
ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Dodáme do piatku, 28. 2. 2020
Veľké balenia:
28,87 € s DPH
15,45 € s DPH
8,79 € s DPH
Malé balenia:
4,55 € s DPH
2,76 € s DPH
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »