ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY JAVA ORIGIN MLIEČNA 34%
Chcete si spraviť krásne ráno? Voňavé, kľudné, sladké? Nie je nič ľahšieho. Zohrejte hrnček mlieka, kľudne sójového, makového alebo mandľového, a vhoďte do nej pár čokoládových šošoviek. Pokiaľ si vyberiete z jávskeho kakaa, dočkáte sa nápoja oblažujúceho telo aj myseľ. Ostrov plný sopiek a budhistických chrámov vyváža do sveta čokoládu doslova excelentnú. Takú, ktorá rozjasní každý deň.
Zloženie
Kakaová hmota Java 32%, Kakaové maslo, Cukor, Sušené plnotučné mléko, Sójový lecitín, Aróma vanilkováCHUŤ
Vynikajúci chuťový zážitok čaká na každého, kto sa rozhodne pre mliečnu čokoládu Java. Jej farba je svetlá s orientálnou vôňou. V chuti nájdete tóny vanilky s karamelom.
PÔVOD
Na Jávu vraj najlepšie je vyraziť medzi februárom a novembrom. Prší menej a turistov tiež ubúda. Jeden z najľudnatejších ostrovov sveta ponúka prírodné krásy všetkého druhu. Doteraz činné sopky, tajomnú džungľu, sírne jazerá, úchvatné pláže a národné parky. Navštevované sú tiež mnohé chrámy, vtáčie trhy alebo botanické záhrady.
Jeden z ostrovov Indonézie sa nepreslávil iba ako vyhľadávaná destinácia cestovateľov. Jáva je svetoznáma aj vďaka produkcie vynikajúceho kakaa. Patrí k najvýznamnejším vývozným artiklom krajiny a v posledných 25 rokov zaznamenala masívny rast. Podľa odborníkov je spôsobený pribúdaním malých poľnohospodárov, ktorí kakaovníky začínajú pestovať. V súčasnej dobe má Indonézia zhruba 1,5 miliónov hektárov kakaovníkových plantáží. V rokoch 2015/2016 vyrobili indonézsky spracovatelia z kakaových bôbov 350 tisíc ton kakaa.
Pestovanie a hlavne zber kakaovníkov pravých (Theobroma cocoa) je fyzicky značne náročná práca. Nie menej úsilia je potrebné neskôr vyvinúť pri výrobe kakaa a následne čokolády.
Kakaovníky sú stálezelené stromy pochádzajúce z Južnej Ameriky. Dnes sa pestujú v tropickom pásme takpovediac celého sveta. Stromy sa oberajú niekoľkokrát ročne. Majú veľké žlté oválne plody, ktoré pod húževnatou šupkou ukrývajú zvyčajne päť komôr s približne dvojcentimetrovými semenami. Kakaové bôby boli v Južnej Amerike za doby Aztékov tak vzácne, že slúžili ako platidlo.
Ešte ako sa kakaové bôby premenia na kakaový prášok, nechajú ich roľníci niekoľko dní fermentovať, potom ich musia usušiť a prepražiť. A len potom môže úroda putovať do spracovateľského závodu, kde sú bôby rozmleté a lisované. Tým vznikne kakaové maslo a kakaový prášok. Práve tieto dve ingrediencie sú zásadné pre výrobu čokolády. Pridáva sa k nim vanilka, sušené mlieko, cukor a ďalšie zložky. Hmotu treba premiešať, hniesť, konšovať, temperovať... Tak dlho, pokiaľ nevznikne delikátna mliečna čokoláda.
Čokoládové šošovky Java origin mliečna 34% sú vhodné pre vegetariánov a vegánov. Obsahujú 34% kakaovej sušiny.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín a mlieka.
Skladujte pri teplote 12-20 °C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.
Energetická hodnota: | 2 395 kJ / 575 kcal |
Tuky: | 38,4 g |
z toho nasytených : | 23,7 g |
Sacharidy: | 49,1g |
z toho cukry: | 48,5 g |
Bielkoviny: | 7,9 g |
Soľ: | 0,38 g |