

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SVÄTÝ TOMÁŠ ORIGIN 72%
O ostrove Svätý Tomáš renomovaní bedekri skromne mlčia. Možno je to aj dobré. Turisti by prekrásne pláže, hlbokú džungľu a nádherné koralové útesy určite spustili. Nechajme si malé tajomstvo o panenskej prírode pre seba. Kedykoľvek rozpustíme miestnu čokoládu v horúcom mlieku, spomenieme si na horúce africké slnko, nespútanú prírodu a Svätého Tomáša, raj každého čokoholika sveta.
Zloženie
Kakaová hmota Svatý Tomáš 72%, Cukor, Sójový lecitín, Aróma vanilkováCHUŤ
Čokoládové šošovky Svätý Tomáš origin 72% vďaka skutočne vysokému podielu kakaa sú priadne chutné. Horkosť, kvôli čomu je čokoláda tak obľúbená, doplňuje sladké pohladenie. Chuť nezmizne a na jazyku pretrváva naozaj dlho.
PÔVOD
Demokratická republkia Svätý Tomáš a Princov ostrov (República Democrática de Săo Tomé é Préncipe) je štát zložený z dvoch ostrovov nachádzajúcich sa v Guinejskom zálive. Skoro najmenšia africká krajina zeme, kedysi portugalská kolónia, je letecky dostupná z Lisabonu, a to zvyčajne len raz za týždeň. Loď je vypravovaná iba v prípade, že sa nájde 40 pasažierov, ktorí túžia po pobyte v exotickej a zároveň chudej krajine.
Svätý Tomáš je ostrov sopečného pôvodu, priemerná ročná teplota sa pohybuje okolo 25°C, krajina je kopcovitá, najvyšší vrchol leží približne 2 tisíce metrov nad morom. Keď by ste sa nad ostrovom vzniesli ako vták, videli by ste kuželi vyhasnutých sopiek, nepriechodnou džungle, mimoriadne krásne pláže a priezračnú vodu Atlantického oceánu. Videli by ste aj plantáže, ktoré zaberajú skoro polovicu plochy ostrova. Miestny poľnohospodári na nich pestujú hlavne kávu a kakao, tiež vanilku, kokosy, banány alebo obilie.
Kakaové bôby zo Svätého Tomáša sú preslávené na celom svete. Vyrába sa z nich špičková čokoláda s vysokým obsahom kvalitného kakaa. Tak isto, ako v prípade týchto šošoviek, za nich stojí práca veľa ľudí a strojov. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) je potrebné vypestovať, rozsadiť a po 3-6 rokov zbierať. Plody stálezelených kríkov majú elipsovitý tvar, žltú farbu a obsahujú semienka- kakaové bôby. Tie je potrebné uvoľniť a niekoľko dní fermentovať. Potom sa bôby sušia, melú a lisujú. Tým je oddelená kakaová hmota a kakaový prášok. Z toho sa vyrába čokoláda.
Nie je isté bez zaujímavosti, že kakaové bôby používali obyvatelia Mexika ako platidlo a že kakao a čokoládu poznajú Európania až od 17. storočia. Prvé európske továrne na výrobu čokolády boli založené v 18. storočí.
Čokoláda je obľúbená ako pochúťka, ale jej konzistencia prináša telu mimo páčiacich pocitov tiež vysoko účinné antioxidanty, vitamíny a minerálne látky. Je dokázané, že čokoholici prežívajú častejšie pocity šťastia, uvoľnenia a lepšie sa zbavujú stresu.
Čokoládové šošovky Svätý Tomáš origin 72% sú vhodné pre vegetariánov aj vegánov. Obsahujú 72% kakaovej sušiny.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrný ľudia s alergiou na mlieko, kakao. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín a mlieka.
Skladujte pri teplote 12-20°C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. . |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2 276 kJ / 544 kcal |
Tuky: | 39,4 g |
z toho nasytených : | 23,6 g |
Sacharidy: | 31, 2 g |
z toho cukry: | 26, 9 g |
Vláknina: | 13,6 g |
Bielkoviny: | 8,5 g |
Soľ: | 0,02 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva
