

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva BIO & Fair Trade
Zo samotného domova kávy, hornatej krajiny okolia Veľkých jazier, privážame vznešenú kráľovnú. Etiópska káva má na trhu nezastupiteľné miesto. Ako presne chutila kozám pastierika menom Kaldi, ktoré ju údajne ako prvé schrumkali, sa asi nedozvieme. Naša skúsenosť je ale jednoznačná: Ethiopia Djimmah BIO je harmonická, plná, ľahko kvetinová, s arómou vínnej révy.
Zloženie
Arabica BIO 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Organicky pestovaná káva v BIO kvalite v sebe žeravú Afriku rozhodne nezaprie. Ide o kávu plnú sily s opojným kvetinovým dozvukom. Niet divu, že Ethiopia Djimmah je jednou z najlepších svetových káv vôbec. Pri správnej príprave má hustú a kompaktnú cremu a mimoriadne príjemnu arómu.
PÔVOD KÁVY
Kaffa je provinciou ležiacou na juhozápade Etiópie. Jej história aj názov je neodmysliteľne spojený s kávovníkmi a kávou. Meno Kaffa je pravdepodobne odvodené z arabského qahwah - nápoj z bobúľ. Káva tu vždy bola hlavným zdrojom príjmov. Vzhľadom k celosvetovo klesajúcim cenám kávy sa ale Etiópčania musia v posledných desaťročiach venovať tiež pestovaniu iných plodín. To so sebou bohužiaľ nesie rúbanie dažďových pralesov a ich premenu na ornú pôdu.
V súčasnej dobe produkujú 98% etiópskej kávy malé plantáže. Spájajú sa do družstiev a spoločne pestujú kávovníky v dažďovom pralese. Tridsiatka takýchto zoskupení uvádza ročne na trh úrodu unikátnej kávy. Príjmy za jej predaj pomáhajú viac ako 40 tisícom farmárov, ich rodinám a robotníkom.
Kaffa bola v roku 2010 uznaná UNESCO ako biosférická rezervácia. Aj preto sa vybraní malorolníci venujú pestovaniu kávy bez priemyselných hnojív a chemických postrekov. To je prípad práve Ethiopia Djimmah BIO.
Červené bobule kávovníkov odrody Forest sú zberané niekoľkokrát za rok. Spracovávajú sa premývaním, čo je proces náročný na technologické vybavenie a skúsenosti farmárov. Na druhú stranu je premývaná káva veľmi svieža, kvetinová alebo ovocná. V Etiópii sú surové kávové zrná sušené na priamom slnku. Krajina produkuje ročne 60 tisíc ton kávy.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave.
- Na 1 šálku použite aspoň 1,5-2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
