

Horúca čokoláda - Arašidové maslo
Ak chcete ochutnať dobré kakao, siahnite po tom ghanskom. A ak si túžite dopriať skvelú horúcu čokoládu, dajte si túto. Horúca čokoláda – Arašidové maslo je úplne famózna. Tóny stredne horkej čokolády dokresľuje linka sladko-slanej arašidovej dobroty. Stačí zaliať mliekom, a prepadnete jej navždy.
Zloženie
21%, Cukor, Sušené odstredené mlieko, Soľ, ,Crema a chuť čokolády
Horúca čokoláda – Arašidové maslo má stredne horkú a samozrejme bohatú čokoládovú chuť. Tú podporuje príjemná stopa arašidového masla, ktoré je sladkasté a zároveň mierne slané. Tiež vôňa tejto horúcej čokolády zodpovedá vôni takzvaného arašidového masla veľmi dobre.
Pôvod čokolády
Pokiaľ hľadáme pôvod tejto horúcej čokolády, musíme sa vypraviť do Ghany. Práve tam rastú kakaovníky (Theobroma cacao), z ktorých semien sa kakaový prášok vyrába.
Ghančania pestujú kakaovníky približne od konca 19. storočia, v rokoch 1911-1976 bola ich zem dokonca popredným producentom kakaa, keď na trh dodávala až 40 percent z celosvetového ročného objemu. Kontrolu nad kakaovým priemyslom preto prevzala miestna vláda, zaviedla dohľad nad výkupnými cenami, dotovala výskumný ústav, podporovala farmárov v strážení kvality zberu a podobne. Avšak v 70. rokoch minulého storočia sa Ghane, pokiaľ ide o export tejto zásadnej komodity, príliš nedarilo. Mnohí roľníci od pestovania kakaovníkov upustili, situáciu zhoršili požiare a suchá. O čiastočnú reformu trhu s kakaom sa zasadil Medzinárodný menový fond a Svetová banka. Dnes sa v Ghane kakau venuje asi 1,6 milióna ľudí, kakaovníky pestujú v šiestich regiónoch.
Cesta od kakaovníka k horúcej čokoláde je neuveriteľne dlhá. Na začiatku si treba uvedomiť, že stromom plodiacim kakaové bôby trvá 5-15 rokov, kým začnú vôbec kvitnúť. Keď už sa tak stane, musia roľníci počkať na veľké bobule a ručne ich zožať - doslova odsekaním mačetou od vetiev. Z dužiny bobúľ (správnejšie strukov) vyberú samotné bôby, ktoré je potrebné niekoľko dní fermentovať a potom sušiť.
Kakaové bôby potom putujú do spracovateľských závodov, kde sa pražia, melú a lisujú. Výsledná hmota prechádza separáciou, pri ktorej vzniká kakaový prášok a kakaové maslo. Až z takto vyrobeného kakaového prášku mohla byť „namiešaná“ Horúca čokoláda – Arašidové maslo. Pridaním niekoľkých kvapiek arómy, cukru, sušeného odstredeného mlieka a pár ďalších ingrediencií vznikla dobrota, ktorú si vychutnáte na raňajky, desiatu aj večeru.
Konzumácia sa neodporúča ľuďom s alergiou na laktózu.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Nasypte 3-4 čajové lyžičky horúcej čokolády (20g-26g) do šálky. Zalejte 200 ml horúceho mlieka alebo vody.
Čokoládový nápoj pripravený s mliekom bude mať jemnejšiu chuť a hustejšiu a krémovejšiu konzistenciu.










Energetická hodnota: | 1550 kj / 370 kcal |
Tuky: | 2,8 |
z toho nasytených : | 1,6 |
Sacharidy: | 70 |
z toho cukry: | 68 |
Bielkoviny: | 12 |
Soľ: | 0,7 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
