

Horúca čokoláda - Krémové sušienky
Kto by nemiloval plnené kakaové sušienky! Teraz si ich môžete dopriať plný hrnček. Horúca čokoláda s príchuťou sušienok sa zapáči ako školákom, tak ich rodičom aj starým rodičom. Rozmiešajte ju v horúcom mlieku, a výborné zdravé raňajky alebo rýchla desiata sú na stole.
Zloženie
21%, Cukor, Sušené odstredené mlieko, Soľ, ,Crema a chuť čokolády
Horúca čokoláda - Krémové sušienky si za svojim názvom plne stojí. V chuti kombinuje mimoriadne kvalitné ghanské kakao, sušené mlieko, štipku cukru a arómu chrumkavých sušienok. Ak podobným keksom nikdy neodoláte, je toto horúca čokoláda presne pre vás. Stačí rozmiešať pár lyžičiek v horúcom mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom…).
Pôvod čokolády
Pre Ghanu je kakao jedným z najväčších pokladov. Táto západoafrická krajina venuje pestovaniu kakaovníkov (Theobroma cacao) mimoriadnu pozornosť, výsledkom je druhá priečka, ktorú dnes obsadzuje medzi svetovými vývozcami kakaa. Dlžné dodať, že dbá nielen na množstvo, ale aj kvalitu tejto komodity. Ghanské kakao patrí k veľmi dopytovaným. Čokoláda z neho vyrobená vyniká krémovou a ovocnou chuťou, je smotanovejšia a ľahučko drevitá.
Ak vás zaujíma história pestovania kakaovníkov v Ghane, potom uvedieme, že prvé stromy boli v krajine zasadené v roku 1895. Postaral sa o to kováč menom Tetteh Quarshie, ktorý si kakaové bôby priviezol vo vrecku z ostrova Bioko v Rovníkovej Guinei. Za niekoľko rokov Ghana exportovala prvú úrodu do sveta a v rokoch 1911-1976 prispievala na globálny trh dokonca 30-40 percentami celkového objemu kakaa.
Kakaový priemysel v súčasnosti zamestnáva okolo 1,6 milióna Ghaňanov, kakaovníkové plantáže sa nachádzajú v šiestich regiónoch (Západnom, Strednom, Východnom, Brong Ahafo, Ashanti a Volta).
Na začiatku všetkého sú kakaovníky, vždyzelené stromy pochádzajúce z Južnej Ameriky. Dorastajú 5-8 metrov, majú tmavo zelené listy a ružovo-biele kvety vyrastajúce priamo z vetiev. Plodom kakaovníka je bobuľa, najčastejšie žltej farby, ale výnimkou nie sú ani plody červené alebo hnedé. Bobuľa je vnútri rozdelená na 5 komôr, v každej možno nájsť okolo 10 semien - kakaových bôbov.
Zber plodov kakaovníkov je fyzicky náročný. Robotníci ich musia od vetiev odsekávať mačetami, rovnako tak zložité je vyberanie bôbov z dužiny. Akonáhle sú bôby vybraté, nechávajú ich robotníci niekoľko dní fermentovať a potom sušiť na priamom slnku. Niekedy ich ešte pred predajom pražia.
Akonáhle sa bôby dostanú do spracovateľských závodov, prechádzajú ďalším pražením, sú ošúpané a pomleté. Výsledná kakaová hmota je následne delená na kakaový prášok a kakaové maslo. Aby z kakaového prášku vznikla horúca čokoláda, musel k nemu byť pridaný napríklad cukor a sušené mlieko.
Kakao je zdrojom cenných živín, predovšetkým železa, draslíka a horčíka, obsahuje aj teobromín, látku podobnú kofeínu, a mnoho antioxidantov.
Konzumácia sa neodporúča ľuďom s alergiou na laktózu.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Nasypte 3-4 čajové lyžičky horúcej čokolády (20g-26g) do šálky. Zalejte 200 ml horúceho mlieka alebo vody.
Čokoládový nápoj pripravený s mliekom bude mať jemnejšiu chuť a hustejšiu a krémovejšiu konzistenciu.










Energetická hodnota: | 1550 kj / 370 kcal |
Tuky: | 2,8 |
z toho nasytených : | 1,6 |
Sacharidy: | 70 |
z toho cukry: | 68 |
Bielkoviny: | 12 |
Soľ: | 0,7 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
