Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

KAKAOVÝ PRÁŠOK - PERU (10/12)

Kód: 1069

Hoci Peru nepatrí medzi najväčších svetových producentov kakaa, nestojí rozhodne stranou. Jeho 71 tisíc ton, ktoré dodáva na svetovú burzu, stojí za pozornosť. Ako jedna z mála krajín vyrába totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rastú skoro všade, vrátane pobrežia a oblastí Amazonského dažďového pralesa.

Veľké balenia:
Malé balenia:
30,10 € /1000 g 3,00 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Región
Región:
Pachiza
Nadm. výška
Nadm. výška:
328m
Chuť
Chuť:
Horká čokoláda

Zloženie

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášok Peru chutí skutočne jemne a lahodne. Má tmavo červenú farbu a 10-12 percent kakaového masla.

Pôvod

Ako sme už spomenuli, kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rastú v Peru na skutočne mnohých miestach. Najproduktívnejšie sú oblasti Tumbes, Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huánuco, Junin a Cusco. O malé plantáže sa starajú celé rodiny, príjmy z predaja kakaových bôbov bývajú zvyčajne tým jediným, čo majú. Preto sa spájajú do družstiev. Farmárom zaručujú zodpovedajúce výkupné ceny a časť ziskov investujú do sociálnych programov, miestneho školstva alebo zdravotníctva.

Kakaovník je vždyzelený tropický strom. V prirodzených podmienkach dorastá do 6 až 10 metrov, na plantážach je ale udržiavaný vo výške 3-8 metrov. Kvety vyrastajú priamo pri kmeni, ročne ich môže byť niekoľko tisíc. Vďaka tomu, že ich môžu opeľovať iba špeciálne pakomáre, premení sa v plod len asi 1 kvet zo 100. Keď sa tak stane, objaví sa po 6 mesiacoch na kmeni 30centimetorvé bobule žltej, červenej alebo fialovej farby. Vnútri je uložených 20-60 semien, teda kakaových bôbov.

Plody žnú farmári buď mačetou, alebo špeciálnym nožom na dlhé tyči. Je nanajvýš dôležité nepoškodiť miesto, kde přisedaly na kmeň. Tam totiž vyrastie ďalší kvet. Úroda aj vyberanie bôbov z plodov je vykonávané ručne. Kakaové bôby sú nasypané do fermentačných nádrží. Prirodzeným niekoľkodňovom kvasením dôjde jednak k rozkladu zvyškov dužiny, bôby sa tak ale zároveň zbaví horkej chuti a trieslovín. Fermentácia trvá zvyčajne 1-6 dní.

Úrodu je nutné nakoniec vysušiť na slnku alebo v špeciálnych sušičkách. Obsah vody v boboch sa zníži z 55 na 6 percent.

Po transporte fermentovaných kakaových bôbov do tovární je potrebné ich ešte dočistiť, zbaviť kamienkov, kúskov dreva alebo vlákien z jutových vriec. Potom sa bôby olúpu, rozdrví a praží. Po prechode mlyny vznikne kakaová hmota, ktorá je lisovaná pri teplote 80-90 stupňov. Tým je separované kakaové maslo. Zvyšný výlisok je ďalej drvený a miešať, až je vyrobený kakaový prášok.

O kakau hovoria nutriční špecialisti ako o superpotravine. Niet divu. Obsahuje najviac antioxidantov zo všetkých potravín vôbec. Je tiež bohaté na vitamíny A a E aj železo, vápnik, horčík a zinok. Prispieva k duševnej i telesnej pohode, regeneruje a dokonca je radené k prírodným antidepresívam.

Kakaový prášok Peru je vhodný pre vegetariánov i vegánov.

Konzumácia tohto produktu môže u osôb trpiacich alergiou na kakao vyvolať zdravotné reakciu. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Účinky kávy

Kakao
Účinky kakaa

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné pre prípravu lahodného kakaa. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým. Skvele sa taktiež hodia na pečenie dezertov.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1428kJ / 343 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasytených : 0,5 g
Sacharidy: 23 g
z toho cukry: 0.5 g
Bielkoviny: 22,5 g
Soľ: 0.05 g
Vláknina: 31 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok

Najkvalitnejšie kakaové bôby, profesionálne spracovanie a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si obľúbite po prvej lyžičke. Výborne sa hodí k príprave nápojov, dezertov aj pekárenských výrobkov. Čistý kakaový prášok stredne hnedej farby a príjemnej vône dodá vášmu pečeniu tú správnu iskru. Stavte topánky, že nielen vianočné cukrovinky, ale aj nedeľná bábovka budú tentoraz na jednotku! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
42,50 € /1000 g 4,25 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024

KAKAOVÝ PRÁŠOK - EKVÁDOR 22/24%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAOVÝ PRÁŠOK - EKVÁDOR 22/24%

V Ekvádore majú svoje kakao natoľko radi, že ho považujú za symbolický produkt ich zeme. A majú pre to aj dobré dôvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rastú v jedinečnom ekosystéme pôvodnej Amazonky, čo sa premieta do unikátnej chute ich plodov, naviac poskytujú malým domorodým komunitám slušný zdroj obživy. Čím učaruje vám? Jemnou vôňou a skvostne intenzívnou chuťou. Kakaový prášok z Ekvádora pozdvihne každý nápoj alebo pokrm na božskú manu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
32,00 € /1000 g 3,20 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024

KAKAOVÝ PRÁŠOK PANAMA (20/22)
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAOVÝ PRÁŠOK PANAMA (20/22)

S kakaom obchodovali obyvatelia Panamy už za čias španielskej kolonizácie, komerčne začali kakaovníky pestovať okolo roku 1920. Tradičné národy používali bôby pri rituáloch, ako kozmetický prípravok aj na liečbu. Ako je to dnes? Krajina ležiaca na pomedzí Strednej a Južnej Ameriky zožne za rok približne 900 ton kakaových bôbov. Panamské kakao rastie v tieni pralesov a čokoláda z neho vyrobená si získava vynikajúcu povesť. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »