

Mliečna čokoláda s kávou
Milovníci kávy a čokolády, všetci sem! Máme pre vás kocky mliečnej čokolády s kávovou príchuťou, ktoré môžete využiť na prípravu dokonalých nápojov. Najrýchlejšie bude, keď ich rozpustíte v horúcom mlieku. Získate výborné raňajky, po ktorých sa len zapráši. Ak radi experimentujete, hoďte si kocku do espressa. Zamiešajte… a vychutnávajte.
Zloženie
Cukor, Sušené mlieko, Kakaové maslo, 2%, Sójový lecitín, Aróma prírodnáChuť
Mliečna čokoláda s kávou je vyrobená z kvalitného kakaa a praženej kávy, chutí teda ako kombinácia týchto dvoch ingrediencií. Má mliečne, zamatové podtóny, na jazyku sa krásne rozvíja s dlhotrvajúcou dochuťou. Čokoláda je tvarovaná do kociek, čo podporuje ľahké dávkovanie.
Pôvod
Čo ešte potrebujete vedieť o káve, milí kávomilci? Kde rastie, je vám jasné, ako sa spracováva, ste čítali stokrát, ako chutí, je zbytočné vám písať. Čo ale možno doteraz uniklo vašej pozornosti je, že istá klinická psychologička nedávno skúmala súvislosť kávových preferencií s osobnosťou konzumentov. Skutočne! Výsledky vás možno pobavia, možno potvrdia, čo ste si doteraz mysleli.
Odborníčka napríklad vyskúmala, že ľudia pijúci prevažne kávu čiernu, nemajú radi zmeny, sú racionálni, trpezliví, ale občas aj náladoví. Rozpustnú kávu si vraj doprajú pohodári, čo neradi plánujú. „Cappuccinisti“ vykazujú sklony k perfekcionizmu a tí, čo kávu pripravujú menej tradičnými spôsobmi, sú odvážni, avšak niekedy konajú trochu neuvážene. Poznávate sa?
Po odľahčenom úvode sa vráťme ku kockám Mliečnej čokolády s kávou. Tu sú skutočné fakty: Základ je vyrobený z kakaových bôbov pochádzajúcich z plantáží Strednej a Južnej Ameriky aj Afriky. Vyrobiť z bôbov čokoládu je proces dlhý a náročný. Začína zberom, fermentáciou a sušením. Potom sú bôby pražené, čo uvoľňuje ich prirodzenú chuť a arómu. Po pražení je nutné ich rozomlieť, čím vzniká kakaová hmota, ktorá obsahuje kakaové pevné časti (kakao) a kakaové maslo.
Kakaová hmota je následne zmiešaná s kakaovým maslom, sušeným mliekom a cukrom. Pomer týchto ingrediencií je presne kontrolovaný, aby sa dosiahla požadovaná chuť a konzistencia mliečnej čokolády. Pridanie sušeného mlieka je kľúčové na vytvorenie bohatého mliečneho charakteru čokolády. Ďalším dôležitým krokom je konšovanie, pri ktorom sa čokoláda neustále mieša a zahrieva. Trvá to niekoľko hodín – výsledkom je hladká a jemná konzistencia čokolády, konšovanie zároveň pomáha odstrániť horkosť a rozvíjať bohatú arómu čokolády. Nakoniec sa čokoláda odlieva do formičiek, v ktorých stuhne.
Teraz už viete asi všetko a je len na vás, akým spôsobom Mliečnu čokoládu s kávou využijete. My odporúčame klasické rozpustenie v mlieku, ale vy pokojne experimentujete s výrobou poliev, dezertov, pien alebo sladkého pečiva. Užite si všetky možnosti, ktoré čokoládovo-kávové kocky ponúkajú!
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Kocky čokolády môžete rozpustiť v horúcom mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom…), môžete ich rozmiešať v kaši, alebo použiť pri výrobe dezertov.










Energetická hodnota: | 2178 kJ/521 kcal |
Tuky: | 28.9 |
z toho nasytených : | 17.2 |
Sacharidy: | 57.1 |
z toho cukry: | 55.5 |
Bielkoviny: | 7.1 |
Vláknina: | 2.1 |
Soľ: | 0.25 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

Biela čokoláda s lyofilizovanými čučoriedkami

Biela čokoláda s lyofilizovanou maracujou
