

PERU TUNKI BIO - zrnková káva
Tunki je nádherný farebný vták žijúci v lesoch vysokých And. Niet divu, že po ňom farmári z peruánskeho údolia Tambopata pomenovali plantážnu arabiku. Rovnako ako je radosť tunkiho vidieť, je potešením Tunki ochutnať. Sladkosť mliečnej čokolády, ktorou oplýva, dopĺňa jemné ovanutie limetky. Ako vtáčie pierko je táto káva ľahká, ako vtáčí spev pôvabná.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť
Zrnková káva Peru Tunki BIO v sebe nezaprie sladkosť, komplexnosť a harmóniu juhoamerických káv. Vďaka strednému praženiu špeciálne vyniknú tóny mliečnej čokolády a melasy, ktoré nežne podčiarkuje kvapka limetkovej šťavy. Crema je svetlá, kompaktná, jemná.
Pôvod kávy
Pere, to je Južná Amerika, Tambopata, to je jedno z najdivokejších miest v celej Amazónii. Ak sa do Peru niekedy vydáte, túto oblasť rozhodne navštívte. Reserva National Tambopata, prírodná rezervácia založená v septembri 2000 dekrétom prezidenta Alberta Fujimoriho, vás doslova uchváti. Ľudskou činnosťou nedotknutá krajina o rozlohe amerického národného parku Yosemite je pokrytá dažďovým pralesom, pretnutá mnohými meandrujúcimi riekami a osídlená státisícmi rastlinných a živočíšnych druhov. Jazerá, divoké šelmy, farebné vtáky, vzácne rastliny... to všetko nájdete v Tambopate. A blízko, ako inak, aj plantáže kávovníkov.
Farmy sú zvyčajne položené v nadmorskej výške okolo 1 700 metrov, takže využívajú výhody horského počasia aj úrodnej pôdy. Pre majiteľov plantáží a robotníkov je však veľmi ťažké sa k svojim kríkom dostať - často ich čaká pomerne náročný trek ako na plantáž, tak so zberom do prístavu. Je nad slnko jasnejšie, že v takýchto podmienkach nechávajú kríky rast maximálne prirodzene, bez používania hnojív alebo pesticídov. Všetky odriekania však nahrádza skvelý výsledok ich snaženia: plantážna arabika nezabudnuteľnej chuti.
Ako si iste domyslíte, vo vysokých Andách je káva česaná len ručne. Akonáhle kávové čerešne robotníci znesú ku spracovateľským podnikom, mechanicky z nich v mlynoch odstránia šupku a potom ich nechajú niekoľko hodín fermentovať. Uvoľnené zelená kávové zrná je nakoniec potreba usušiť rozložené na terasách pod priamym slnkom, zabaliť a odviezť alebo odniesť na predaj. Výsledkom je káva špičkových parametrov, za ktorú odberatelia neváhajú zaplatiť vyššiu cenu. Aj preto sa farmárom darí udržať ročné príjmy na slušnej úrovni, a to bez ohľadu na kolísanie svetových cien kávy.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - zrnková káva
