Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

PORTORIKO 360 RISERVA - zrnková káva

Kód: 1361

Kto pátra po dokonalej káve, práve ju našiel. Hacienda San Pedro produkuje zrnká bohatej, mäkko zamatovej chuti s polosladkou arómou. Nájdete v nich jemné dotyky čokolády a korenia. Rovnako, ako je zaujímavá jej chuť, sú interesantné príbehy ľudí, vďaka ktorým vzniká. Ich usilovnosť, starostlivý prístup k pestovaniu aj zberu sú zárukou absolútnej výnimočnosti. A pozor, ročne vypestujú púhych 1000 vriec!

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Portoriko
Odroda
Odroda:
Bourbon
Región
Región:
Hacienda San Pedro
Nadm. výška
Nadm. výška:
1200m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Korenie
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%

Chuť

Portoriko 360 Reserva je arabika špičkovej kvality. Má bohatú, ľahko karamelizovanú vôňu a chutí mäkko, zamatovo a pritom veľmi farebne. V podtónoch možno rozpoznať jemné nuansy čokolády a aromatického korenia, ako sú šalvia a rozmarín. Tieto kávové zrnká sa výborne hodia na prípravu espressa. Výsledný nápoj prekvapí chuťovou mnohovrstevnatosťou a ľahkou, súdržnou cremou.

Pôvod

Portoriko nájdete v Karibskom mori, a hoci sú jeho občania zároveň občanmi USA, nie je Portoriko jedným z jeho štátov. Pozoruhodné tiež je, že v Portoriku sa dohovoríte len a len španielsky, aj keď ako úradný jazyk je schválená angličtina. Hornatý ostrov Veľkých Antíl je ale zaujímavý aj z mnohých ďalších dôvodov - patrí medzi ne pestrá príroda s mnohými vzácnymi druhmi živočíchov a rastlín, vodopádmi, tropickými lesmi aj krásnymi plážami. A samozrejme tiež kávou, ktorú Portoričania pestujú od roku 1736.

O jej rozšírenie sa vraj koncom 19. storočia zaslúžil španielsky hoch, ktorý vo svojich 13 rokoch priplával do Portorika zrejme s rodičmi. Volal sa Emeterio Atienza, bol veľmi pracovitý a rýchlo sa stal predákom jednej z najprestížnejších plantáží v krajine. Vďaka rešpektu k prírode, dobrému srdcu a vrelému vzťahu k miestnym ľuďom kúpil Don Emeterio v roku 1930 farmu v oblasti Jauyuya Coabey a pokrstil ju menom Hacienda San Pedro. Teraz na nej hospodári už štvrtá generácia. Pod taktovkou vnuka Roberta Atienzu vzniká jedna z najlepších káv sveta.

Traduje sa, že Roberto na celý proces výroby kávy dohliada tak poctivo a s takou láskou, že keď sa zrnká sušia, trávi noci vedľa bubnov. Rovnako ako dedko vraj čaká na najvhodnejší okamih, kedy je vhodné kávu vybrať a sušenie ukončiť.

Páči sa vám príbeh portorickej kávy z Haciendy San Pedro? Až krajinu navštívite, nezabudnite sa pozrieť do múzea, ktoré farma spolu s kaviarňou prevádzkuje. Prehliadky sú možné v sobotu a nedeľu. Cestovatelia zďaleka sa môžu na farme tiež ubytovať.

Na koniec sa patrí objasniť názov tejto kávy. 360 Reserva je spoločnosť, ktorú založili majitelia haciendy, teda Roberto Atienza, jeho žena Alba, dcéra Rebecca a jej manžel Etienne. Spolu s vývozcami najkvalitnejších zŕn z Portorika, Jaime Fortuny a Susan Seitzer, sa zasadzujú o reprezentáciu ojedinelého chuťového profilu kávy, zavádzajú programy na ochranu proti erózii, zapájajú sa do inovatívnych projektov a mimoriadnu pozornosť venujú spracovaniu kávových bobúľ. Ich patentovaná technológia "360 Reserva wet processing" dokáže dať zrnu unikátnu, výraznú chuť a silnejšie telo.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »