

GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lot
Neďaleko prírodnej rezervácie, medzi dvoma sopkami, v tieni stromov. Tak vyrástla na malej rodinnej plantáži La Providencia unikátna káva intenzívnej chuti. Mikrolot s plným telom a nádychom karamelu aj čerstvého ovocia uspokojí kávomilce s najvyberanejším vkusom. Pestovaniu, zberu aj spracovaniu kávy Guatemala La Providencia bola venovaná maximálna pozornosť. A je isté, že už žiadna iná káva nebude voňať, chutiť a vyzerať rovnako.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Guatemala La Providencia je káva s vyváženou kyslosťou a čistým chuťovým profilom. Jej plné telo nádherne ozvláštňujú stopy karamelu a čerstvého ovocia.
Pôvod kávy
Obyvatelia Guatemaly tvrdia, že ich káva je najlepšia na svete. Z toho plnú dve veci - sú hrdí na svoju krajinu a skutočne produkujú kávu veľmi kvalitnú. A to napriek tomu (alebo práve preto), že je prevažná väčšina kávovníkov pestovaná na malých, zvyčajne rodinných farmách. Rovnaké je to aj v prípade unikátneho mikrolotu Guatemala La Providencia.
Arabika odrôd Caturra (80%) a Bourbon (20%) vyrastá na plantáži La Providencia v regióne Acetanango neďaleko koloniálneho mesta Antigua na juhu Guatemaly. A pretože ide o mikrolot, je jej "rodisko" špecifikované takmer na meter presne. Kávovníky sú z veľkej časti umiestnené v prirodzenom lese, takže ich rast pozitívne ovplyvňuje tieň stromov Inga. Ich výhodou je vysoká schopnosť viazať dusík, keď opadajú, zásobujú ním pôdu. To kávovníkom veľmi vyhovuje. Navyše bez zatienenia by rástli príliš rýchlo a ich plody by nedosiahli optimálnu chuť ani arómu.
Pokiaľ ide o pôdu, je potrebné dodať, že na mikroplantáži La Providencia sa nachádza pôda vulkanická, bohatá na minerálne látky. Môže za to umiestnenie medzi dvoma stále aktívnymi sopkami - Acetanango (3 976 m n. m.) A Fuego (3 763 m n. m.). Z druhej zmienenej sa do okolia šíria dym takmer denne, posledný výrazný výron lávy sa datuje do januára 2016. Samotný región Acetanango láka k návšteve turistov z celého sveta.
Rodina farmára v La Providencia kladie hlavný dôraz na starostlivú zber i spracovanie kávových čerešní. Plody kávovníkov sú šklbanie tradične, teda ručne a s ohľadom na zrelosť; spracovávajú sa takzvanou mokrou metódou. Bobule sú vo vode zbavované šupiek, nechávajú sa fermentovať a nakoniec sa suší. V prípade kávy Guatemala La Providencia zvyčajne na slnku. Výberom najkvalitnejších zŕn vzniká takzvaná Mikropartia, teda exkluzívne sorta s jedinečnými vlastnosťami a históriou ručného spracovania. Pre milovníkov kávových špecialít je degustácia Mikropartia dokonalým zážitkom a zdrojom objavov nových chutí a vôní.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA - zrnková káva
