Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

LETNÁ espresso zmes výberovej zrnkovej kávy

Kód: 1690

Rovnováha je krehká, harmónia vzácna. Limitovaná edícia espresso zmesi patrí k tím, ktorým sa podarilo získať oboje. Spája prémiové, samostatne pražené jednodruhové arabiky tak, aby sa ich chute prepojili v ľúbeznej kompozícii. Dokonalá balada leta. Nájdeme v nej horkú čokoládu, šťavnaté jahody aj vôňu cédrového hája. Mierna dymová dochuť navodí dojem horúceho letného podvečera.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Chuť
Chuť:
Horká čokoláda, Jahody, Céder, Dymová
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Espresso zmes výberovej zrnkovej kávy Letnej je postavená na štvorici single origin špecialít. Arabiky, ktoré sme do nej vybrali, oplývajú mnohými atraktívnymi chuťami. Nájdeme medzi nimi karamel, limetku, jablko, jahody, vanilku, byliny, tabak, cédrové drevo a tiež ľahko horkastú zemitosť. Vďaka mimoriadne starostlivému postupu praženia každej sorty separátne tak, aby v nej vynikol najzaujímavejší tón, a tiež vďaka svedomitému hľadaniu ideálneho pomeru sort, sa podarilo zostaviť espresso zmes s úplne nezameniteľnou chuťou pripomínajúcou skutočné leto. Je totiž čokoládovo horká a jahodovo svieža zároveň, k tomu cédrovo voňavá a tajuplne dymová.

Táto espresso zmes je vhodná pre všetky typy espresso prípravy, zaujímavých výsledkov však dosiahnete aj s využitím chemexu alebo filtra.

Pôvod kávy

Vytvoriť skutočne vynikajúcu espresso zmes je počin hodný majstra. My takého našťastie máme, takže vám vďaka jeho skúsenostiam a vycibreným chuťovým aj čuchovým bunkám môžeme ponúknuť ďalšiu zo sezónnych lahôdok. Letná je totiž postavená presne tak, aby podtrhovala atmosféru dovolenky - napríklad na rozpálenej pláži, ale pokojne aj na tienistej záhrade alebo v chladivých horách. Leto presne také, aké máte radi. Plné rozmanitých vôní, plné báječných chutí.

Každá zo štyroch single origin Speciality Coffee bola pražená samostatne, len tak dlho a na taký stupeň, aby výslednej zmesi prepožičala niečo zo svojej jedinečnosti. Ktorá však korešponduje s jedinečnosťami káv ostatných. Áno, je to veda. Preto máme vymýšľanie, prípravu a ochutnávanie espress tak radi. A preto ich ponúkame iba niekoľko mesiacov v roku.

Ak túžite po podrobnostiach, poslúžte si. Z čoho sme Espresso zmes Letnú namiešali, nie je žiadnym tajomstvom. Čo si strážime, sú pomery aj stupne a doby praženia.

O chuť červeného ovocia a krémovú hebkosť zmesi sa stará Indonesia Java Jampit Estate Large Bean A / WP-1X. Pochádza z tradičnej plantáže rozloženej na východe Jávy vo výškach okolo 1 100 až 1 600 metrov nad morom, ktorú v 18. storočí založili holandskí osadníci. Na rozdiel od väčšiny indonézskej produkcie, je táto káva spracovaná plným premytím, čím získava čistý a vyvážený profil. Zrno je sušené na priamom slnku.

India Monsoned Malabar patrí k špičke medzi kávami indickými. Zároveň je pozoruhodná veľkosťou zrna, ktoré je krásne žlté a po upražení aj svetlejšie než býva zvykom. Priviezli sme ho z Karnataky, regiónu ovplyvňovanom častými monzúnmi a vetrami. Kávovníky sú vysadené v nadmorskej výške 1 700 metrov, v blízkosti políčok s kardamónom, klinčekmi a škoricou. Káva tak dozrieva pomaly, zato má dostatok času absorbovať jedinečnú arómu vysokých hôr, neďalekého Indického oceánu a pestrej prírody. Zrno je spracované monzunovaním, jeho chuť je decentne horkastá, príjemne zemitá a dymová.

Honduras natural Noe Portillo vyrástla tiež v kopcoch. O kríky kávovníkov sa so svojimi ľuďmi staral Noe Fernando Portillo, majiteľ farmy San Fernando, ktorá sa nachádza v regióne Copan. Karamelová chuť doplnená stopami jabĺk a limetiek patrí k veľmi vyhľadávaným. Sú za ňou ako pôdne pomery a vyššia nadmorská výška, tak spracovanie takzvanou suchou metódou. Zaujímavosťou tiež je, že zrno bolo sušené v solárnej sušičke.

A zabudnúť nemôžeme ani na kávu Nicaragua Las Campanillas Finca Los Potrerillos. Ide o vysokohorskú, premývanú arabiku z regiónu Jinotega. Vďaka nadmorskej výške vyše 1 700 metrov, v ktorej zrná dozrievaia, vyniká vyváženou aciditou, je sviežo citrusová a krásne vyvážená.

Zloženie

Indonesia Java Jampit Estate Large Bean A/WP-1X
Indie Monsoned Malabar
Honduras natural Noe Portillo
Nicaragua Las Campanillas Finca Los Potrerillos

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »